Guest adi_gl Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 o intrebare simpla: am un comutator sub forma de touch(cred ca asa se scrie corect) si are 6 picioruse....Am o schema si profu mi-a zis ca pun comutatoare cu 3 picioruse. Am cautat, nu am gasit si am luat de acestea....Cum fac sa pun acest comutator cu 6 picioruse in schema mea... Link to comment
Guest adi_gl Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 asta e schema mea.am incercuit comutatoarele si 2 rezistente la care nu stiu ce valoare sa le pun. schema este un bistabil JK format dintr-un SR cu clock si porti logice. Puteti sa-mi spune-ti daca e corecta? daca e okei poate ma ajutati si la rezistentele acelea sa le aflu valoarea. Multumesc!!! Link to comment
edy_wheazel Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Ce tensiune de alimentare ai? Nu ai + pe schema. Rez. 4.7-10k. In Orcad nu este necesar sa conectezi toate alimentarile, programul le conecteaza chiar daca nu sunt figurate pe schema si automat se simplifica. Trebuie sa o si simulezi, sau sa o faci practic? Link to comment
Yo4You Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 In schema vad ca poti pune comutatoare cu doua pozitii is si duble Link to comment
Guest adi_gl Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 tensiunea de alimentare este 5V-10V. trebuie sa o fac practic. Exista comutatoare cu 2 pozitii cu 3 picioruse?inca ceva, este corect ce am facut eu acolo? Link to comment
Dr.L Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 da,exista asemena comutatoare,du-te la orice magazin de electronice si dai de elesunt si cu retinere,si fara Link to comment
Recommended Posts