Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

COMUNICATIA PE USB CU ATMEGA8535

Guest xmecus

Recommended Posts

Guest xmecus

N-am nici cea mai vaga idee. As vrea sa scriu si-o aplicatie in visual c++, care sa citeasca date, sa transmita date. am inteles ca pt comunicatia pe usb imi trebuie un driver...help...poate ma descurca cineva. proiectul in principiu, este o achizitie de date cu Atmega8535. l-am facut pe paralel, stiu sa-l fac pe serial...dar la USB...nici cea mai vaga idee..deci inca o data.. :smt009 .help...

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan_

2

• one

1

Top Posters In This Topic

Guest ltdor

Daca nu ai de gand sa devii expert in USB, folosesti FT232BM sau FT232RL de la FTDI (le gasesti la Comet) si faci comunicatie seriala, sau paralela cu FT245BM. Driverele sunt la liber, gata facute.Sau mai rapid, cumperi un cablu de date USB pentru telefon mobil, il demontezi si folosesti convertorul USB-serial din el. Cel mai probabil, daca e ieftin, e realizat cu PL2303 de la Prolific. Drivere gasesti pe cd-ul cablului sau pe net.Solutia seriala iti este cea mai convenabila deoarece driverul iti creeaza un port serial virtual pe care il folosesti usor din visual basic/C++.

Guest xmecus

sa inteleg ca eu, scriu in microcontroler, ca si cum as face un program care sa comunice cu seriala calculatorului (RS232). mai departe , integratul ala face conversia pentru USB, si baga in calculator. Apoi, cu ajutorul unui driver(care nu, inca nu-l stiu) programul din C++ facut de mine va citi, dupa cum ai zis tu USB-ul ca pe un port serial virtul. OK. Dar portul serial fizic, are o adresa fizica(0x378), si inca nu stiu cum e sub XP, dar in Win98, si cu C-ul ala de dos foloseam comanda outport(0x378, "caracterul") (dupa ce in prealabil inializam toate registrele portului serial). Dincoace, in XP, tot la fel o sa fac??? Poate ma ajutati :smt001 :smt001

Guest ltdor

sa inteleg ca eu, scriu in microcontroler, ca si cum as face un program care sa comunice cu seriala calculatorului (RS232). mai departe , integratul ala face conversia pentru USB, si baga in calculator. Apoi, cu ajutorul unui driver(care nu, inca nu-l stiu) programul din C++ facut de mine va citi, dupa cum ai zis tu USB-ul ca pe un port serial virtul. OK. Dar portul serial fizic, are o adresa fizica(0x378), si inca nu stiu cum e sub XP, dar in Win98, si cu C-ul ala de dos foloseam comanda outport(0x378, "caracterul") (dupa ce in prealabil inializam toate registrele portului serial). Dincoace, in XP, tot la fel o sa fac??? Poate ma ajutati :smt001 :smt001

Buna practica spune ca software-ul pentru windows se realizeaza independent de masina, deci soft-ul tau nu trebuie sa contina referiri la hardware-ul ce poate varia de la o masina la alta. Hardware-ul se acceseaza via driver.

Tot ce ai nevoie este un Visual Studio 6.0, cu Visual C++ si Visual Basic, iar mai departe studiezi MSDN-ul inclus in visual studio (help-ul pe 2 cd-uri). Ai acces facil la porturile seriale via proprietatile si metodele incapsulate in mscomm32.ocx - microsoft comm control. MSDN-ul iti ofera zeci de exemple de folosire a acestuia.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...