Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la o iesire din preamplificator Genius 5.1

Guest boody

Recommended Posts

Guest boody

Salutare, am un sistem audio 5.1 Genius sw-hf varianta mai veche 120 W RMS(3600 W p.m.p.o.) si am probleme la preamplificator, poate imi dati voi o idee, iata care e si problema:La preamplificator la una dintre iesirile lui cu 6 canale care intra in amplificatoare mai precis cel cu subwooferul e problema, m-i se aude de cateva zile un barait infernal, am masurat iesirea din preamplif si SURPRIZA :rolleyes: imi da 5V anormal deci.. cand acolo trebuiau cativa milivolti pana in 200 din cate stiu care sunt apoi amplificati.. de tda 7296 in cazul meu. deci la mine da 5V si tda-ul cand primeste atata curent baraie tare datorita curentlui puternic pe intrarea care vine din preamplif, ce are??? ma poate ajuta cineva cu o idee?Multumesc anticipat si tin sa mentionez ca sunt incepator

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply
Guest boody

ce integrat are pre-ul?

din cate am vazut.. preul are 4 integrate YG 4558 daca te referi la alea, si ti-am zis.. problema e doar la o iesire din preampl :( 5 V scoate

Guest boody

si mai are inca 2 integrate preampliful PT2249A pe care il cred ca e.. acela care face comutarea din telecomanda(mutiing, volum etc) si mai are inca unul care are aceiasi pini e langa el care nu prea se vede ce scrie

Guest boody

T MSIA DA06WC si sub el scrie TC.. si nu se mai vede mai departe, chiar.. daca a mai desfacut cineva genius 5.1 3600w il rog sa imi spuna si mie daca poate vedea la preampl ce scrie pe integratul de langa PT2249A la mine sunt sterse aproape si nu se vad din ce am vazut am scris in postul asta.. dar nu stiu daca am vazut bine.. vreau sa aflu ce scrie corect si rolul lui.. in schema la mn e prea sters :prayer:Voi ce credeti poate fi de la el T MSIA? cred ca am vazut bine.. sau vr-o rezistenta arsa undeva.. sau un tranzistor pe undeva, sau condensator.. :smt006 are cineva idee? eu n-am gasit neregula decat rezistente care aveau o toleranta mai mare iar condensatorii pe aparat am vazut ca incarca deci ar fi buni

si mai are inca 2 integrate preampliful PT2249A pe care il cred ca e.. acela care face comutarea din telecomanda(mutiing, volum etc) si mai are inca unul care are aceiasi pini e langa el care nu prea se vede ce scrie

scoate ci pt2249a din circuit.Vezi ,mai face ?? Nu uita de locatie.Nu stim din ce zona esti ??

Guest boody

pt 2249A este cel responsabil cu muttingul, primeste semnale de la telecomanda nu are nici o legatura cu preamplificarea.. si alte piese fac sunetele.. sau le prelucreaza, sa fim intelesi, pt 2249 e cred ca ultima piesa care ar putea cadea.. cel mai des cad tranzistorii si tzeanerele, din cauza lor se ard si finali si tot.. ptr ca atunci cand se ard se scurtcircuiteaza in intrior facand contacte in scurt si arde tot ce prinde si de asta arde urmatoarele piese din prejurul lor, deci ca sfat ca eu le-am reparat acum va sugerez sa schimbati toti tranzistorii sunt f prosti dupa 2-3 ani pica. si daca faceti asta.. le dati la blana cat vreti ca n-au nimic, eu le-am reparat si le-am lasat 10 ore in maxim si n-au nimic ;) acum puteti sterge topicul, multumesc celor care au avut intentie sa ma ajute.. chiar si celor care ar fi putut da idei dar doar au privit si atat, salutare :supz:

Am si io o pereche de boxe genius pe acasa. Aceelasi model despre care se discuta si in acest topic. Nu am avut ce face si am schimbat boxele front cu 2 boxe de Kashtan (modelul acela cu panza gri in fata) iar cele surround cu cele front de la sistemu initial). !!! Problema apare cand depasesc 50% din volum, se aude un barait foarte puternic in toate boxele. Ideea este ca doar in configuratia asta se intampla problema, cu boxele standard nu are nimic. Nu inteleg care ar fii motivu pentru care se aude acel barait.

• 2 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines