Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gloria 3 cum il trag in banda pe UUS


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Mai intai, pentru a trage banda mai sus, trebuie taiate spire din toate bobinele  de acord UIF (L101, L102, L104). De obicei trebuie taiata cate o spira din fiecare, dupa care se deformeaza bobinele cat este necesar. Largirea benzii la 88 - 108 MHz e mai complicata. Prima masura ar fi reducerea catre minim a capacitatii trimerilor C106 si C115. Daca nu este suficient, se umbla la CAF. Se micsoreaza capacitatea C119 de la 10 la 5 pF sau, ultima solutie, se inlocuieste varicapul BB139 cu unul BB126. Toate manevrele sunt insotite si de deformarea bobinelor pentru a mentine acordul si banda de frecvente a oscilatorului.

Link spre comentariu

L104 bobina osc,,pt.largirea benzii se reduc la minim cap. in paralel pe bob.osc. inclusiv cap. diodei varicap prin schimbarea cu o alta ce are o cap. mai mica la tensiunea de referinta(2,1V) dar in general nu se ajunge la asta pt ca e suficient scoaterea de pe cablaj a semireg. C106 si C115 cu sacrificarea acordului perfect in toata gama,eventual se maresc C105 si C114.

Editat de QQme
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Salut!

A reusit cineva sa modifice blocul de ultrascurte in banda 88-108? Intreb asta pentru ca incerc sa fac aceasta modificare si nu reusesc sa cuprind toata banda. Am facut modificarile descrise in revista Tehnium nr. 7/2000. Orice reglaj as face nu reusesc sa cuprind mai mult de 10MHz.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări