Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problemă cu o pompă de apă....rog ajutor urgent


Postări Recomandate

Sunt in posesia unei pompe de tras apa cu o putere de 750w si care nu mai vrea sa porneasca in sarcina. Pompa este compusa din doua tronsoane, unul este motorul si altul turbina, am scos apa si am oprit-o pentru a muta furtunul in alt loc si nu a mai vrut sa porneasca, am verificat condensatorul si are valoarea din imagine, stie cineva daca este buna valoarea de esr masurata, nu am gasit tabel cu conzi sa vad ce esr trebuie sa fie. Multumesc de ajutor. Am verificat pompa separata si motorul porneste dar cu turbina montata  nu vrea, turbina nu este blocata.

https://imgur.com/a/CusF3wj

https://imgur.com/a/1HxmO8U

Imagini pentru pompe apa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Încercați și acestea :

1. - schimbați condensatorul cu unul care cunoașteți că e bun; pentru probe poate avea valoarea 20 - 80uF, apoi puneți unul egal ca valoare cu cel original.

2. - verificați continuitatea bobinelor din înfășurarea principală și din cea auxiliară. Acest model de motor are 2, 3 sau 4 bobine principale și același număr de bobine auxiliare. Dacă sînt legate în serie și există continuitate, e bine. Dacă sînt conectate în paralel, trebuie să le verificați pe fiecare în parte. Aceasta numai dacă puteți ajunge la contactele lor. Unele variante au atît de mult lac, că este imposibil să ajungeți la contacte (borne).

3. - verificați izolația dintre bobine (între ele) și dintre bobine și cadrul magnetic. Aceasta presupune desfacerea legăturii dintre bobinele principale de cele secundare.

4. - verificați starea bornelor, contactelor, legăturilor, lipiturilor, etc.

Dacă totul este OK, trebuie să meargă.

 

De cele mai multe ori, cînd motorul pornește în gol, dar nu pornește în sarcină, ori condensatorul este defect (întrerupt, devalorizat), ori una din bobine este întreruptă, ori există un scurt-circuit între spirele unei bobine, ori există un scurt-circuit între bobine sau între bobine și cadrul magnetic.

 

Sper să rezolvați repede (și ușor) această problemă.

 

Rog userii care cunosc mai bine, să completeze ceea ce am scris eu.

 

 

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări