Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum maresc raza de receptie

Silviu26

Recommended Posts

salutare tuturor

mi-am luat un http://www.eurogsm.ro/magazin/walkie-ta ... eebcc946d2

de care sunt destul de multumit, doar ca nu reusesc sa aud bine ce vorbeste un prieten aflat la 1-2 km in oras, cu 3-4 blocuri intre noi

exista ceva ce as putea sa le fac astfel incat sa am receptie putin mai buna? nu zic de crescut puterea, pt ca din cate stiu 500mW e maximul legal, nu e asa?

va multumesc tuturor si imi cer scuze daca nu am fost prea coerent in exprimare

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Silviu26

2

• yo9hrb

1

• one

1

• Yo4You

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Adaptezi o statie la o antena calculata pe frecventa lor gen HB9CV are 6,5db castig maxim daca antena este facuta la milimetru si reglata ca la carte sau ai 4db castig o intinzi sus pe bloc si asculti ;)Ps: nu stiiti cumva acest walky talky merge tras in 433Mhz???

Cum zicea si YO4YOU, antena face mai mult decat un amplificator. Mai ales o antena directiva. Dar, teoretic, nu ai voie sa umbli in statiile alea. Am vazut, totusi, undeva pe net (daca gasesc iti pun link-ul) o antena care se cupla printr-o bobina la antena PMR-ului. Si asta inseamna ca nu umbli in el :partyman: .

multumesc mult , daca ai gasi si schema aia ti-as fi vesnic recunoscatorimi pare rau, dar nu stiu daca poate fi tras in banda aceea....emitatorul asta e primul meu contact cu radioamatorismul si momentan nu stiu nimic:|

Am vazut, totusi, undeva pe net (daca gasesc iti pun link-ul) o antena care se cupla printr-o bobina la antena PMR-ului. Si asta inseamna ca nu umbli in el :partyman: .

Am vazut ceva asemanator pentru telefoanele mobile.Dupa cum poate ati remarcat, majoritatea telefoanelor mobile noi nu mai au mufa pentru antena externa, unele au un conector, dar este folosit pentru testarea placii inaintea montarii.Deci este un adaptor pentru antena externa. Acesta este de fapt un fel de bobina plata (pe un sticker) care se lipeste pe carcasa telefonului, in zona antelei interne. De la aceasta bobina pleaca un cablu de vreo 20 cm nu stiu exact cat, terminat in capat cu o mufa F mama, la care se leaga cablul antenei propriu-zise.Constructia unei antene externe cred ca ar ajuta.Dar stiu ca unele statii de emisie-recetie au si hands-free. In acest caz eu as face un cablu pentru microfon+difuzor de la mufa de hads-free a aparatului, precum si de la butonul de comutare emisie-receptie si as plasa aparatul cu antena lui originala in focarul unui reflector parabolic sau macar un reflector plan (cred ca distanta fata de acesta este importanta). Aparatul l-as baga intr-un recipient izolator si as scoate doar firele pe care le-as duce pana in casa.Aceasta numai daca exista aceasta posibilitate si nu se mai umbla la aparat (presupun ca e unul simplu, fara reglaje deosebite). Firele lungi sunt o alta problema, dar oricum va trebui sa pui fir de antena.