Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ghimpe--

M830B defect

Recommended Posts

Destul de greu dupa schema aia...oricum merci..sa vad ce fac...

cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:ti-ar trebui un aparat cu autoscalare care rezista la "priza", evident ca pe domeniul de curent sare siguranta, dar... mai bine inainte de utilizare verifici pe ce domeniu e pusPS: schema la rezolutie mai mare o gasesti la http://www.radioradar.net/en/service_ma ... m830b.html :yawinkle:
Link to comment
Share on other sites

cum dracu e greu? ai scris langa ele ce cod au, vad la cea arsa un 12 deci e R12 si pe schema apare de 20k.. si asa mai departe.. oricum sanse mici sa fi scapat integratul (ICL-ul 7106) daca l-ai bagat in priza pe domeniul de ohmi :axe:

Pai imi era greau tocmai pentru ca rezolutia este prea mica. Din pacate nici in linkul dat de tine nu prea pot sa disting valoarea rezistentei nr.6 :(Integratul nu stiu daca a scapat, vreau sa schimb rezistentele si api sa verific daca si cum functioneaza :smt003 L-am ars altfel: tot verificam voltajul la priza, apoi am dat repede pe ohmi sa verific continuitatea la un traseu, apoi am masurat iar repede voltajul la priza fara sa comut pe AC :banghead: Oricum e bine ca mai am un DMM (DT9208A) :smt003
Link to comment
Share on other sites

Nu tin cu nici un urs dar am avut si eu Mastech 830B care avea un ICL7106 si de doua ori l-am prajit odata am masurat 220V pe scala de 20mah , si mai odata am masurat pe rezistente curent si s-au ars 3 tranzistori si doua rezistente si bininenteles integratul nu a scapat in nici unul din acele cazuri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines