Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
GooD of BaSS

Ce se intampla la 20 hz

Recommended Posts

Vreau sa stiu si eu ce sa intampla cu un difuzor sau ce ar trebui sa simt sau sa aud at cand itroduc intr-un aplif o frcventa de20hz si difuzorul cat si incinta sunt proiectate sa reproduca aceasta frecventa .Ma intereseaza pt ca am un generator de semnal si l-am conectat la amplificator iar subwooferul meu nu face decat miscare nici o galagie. :prayer: Lamuriti-ma :smt003

Link to comment
Share on other sites

Slabe sanse sa auzi acelel frecvente, chiar daca ar fi la 130 dB pt ca aceea frecventa este cam limita inferioara a auzului. Atunci cand te nasi ai toate sansle sa auzi acea frecventa, dar dupa o anumita varsta ajungi sa auzi numai peste 35-40 Hz, asa ca nu te astepta la rezultate spectaculoase.Un lucru bun este ca nu auzi nimic, lucru care inseamna ca ai un difuzor bun, fara distorsiuni exagerate.Frecventele astea sunt folosite la filme, pt a creea efecte.Deci de auzit nu ar trebui sa auzi nimic si de simtit la fel ( ma refer la faptul ca nu vei simti nimic in piept si ca nu vor flutura pantalonii pe tine ), dar vei simti ceva asemantor unui mic cutremur.

Link to comment
Share on other sites

Guest sergent

am generat si eu frecvente de 20 Hz intr-un MTX de 30cm in compresie si nimic sunet!! doar miscarea membranei considerabil! :rolleyes: Nu stiu daca vecinii simteau ceva dar la usa nu au venit! :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

E posibil ca subul tau sa nu redea asa frecvente joase

pana si driverul meu wnd72 reda 20 de hz....dar la cat de atenuate sunt frecventele alea.... :weedman: chestia cu 20 de hz- depinde cat volum ii dai...ti se misca membrana de 20 de ori pe secunda fara sa auzi nimica. Prima impresie e sa razi si sa dai mai tare dar multi reusesc sa scoata fum.- De la un anumit prag de spl la anumite persoane incep durerile de cap si ti se robotizeaza vocea.- faci aer prin cameraApropo de durerile de cap era un studiu odata ca de ce lesina lumea la concerte din primele randuri.... :smt003 nu aveau high pass pt infrasunete. Ca doar una ce-l asculta pe tata guta nicolae, nu ar lesina de emotii la un concert depeche mode :yawinkle:
Link to comment
Share on other sites

Apropo de durerile de cap era un studiu odata ca de ce lesina lumea la concerte din primele randuri.... :smt003 nu aveau high pass pt infrasunete. Ca doar una ce-l asculta pe tata guta nicolae, nu ar lesina de emotii la un concert depeche mode :yawinkle:

Ce comparatie :smt005 :smt005 :smt005
Link to comment
Share on other sites

140dB e aberant de mult, hai sa zicem ca rezisti cu corpul, dar cand simti ca iti joaca creierul in cutia craniana..e prea de tot.

pai, de acolo incepe distractia :weedman: sa vezi(simti) ce pot face 4 outline stackbass montate impreuna sub o scena de beton.....eram cu capul deasupra scenei si cu restul corpului chiar in fata basilor (macar auzul si creieru era relativ protejat)senzatia era de una de drujba care te taia pe piept :snakeman:
Link to comment
Share on other sites

Guest pitchblack

Precventele mai joase de 25 de herti nu pot fi auzite clar...dar pot fi simtite....A fost facut un experiment acum cativa ani la un concert intr-o sala imensa...pe langa sonorizare..in spatele scenei s-a pus si un tub suspendat de 20 de metrii lungime cu diametrul de 55 cm.Si a fost pus in el un dif de 21 de inci special pt frecvente f joase.In timpul concertului ,a fost bagast in acel sub ,din generator frecventa de 17 herti ca un simplu experiment .Nu se auze absolut nimic,doar muzica dar oamenii au inceput sa lesine si sa se ingalbeneasca...Aceasta a fost la 120 decibeli la 17 herti...asta se intampla la frecvente joase ...

Link to comment
Share on other sites

Intradevar fac aer prin camera cat despre vecini nimik pt ca nu am bagat decat vreo 60w .dar as mai vrea sa stiu cum aflu frecventa cea mai josa pe care o poate scoate diful meu :smt017 pt ca eu cunsider ca orice dif ar merge daca as baga 20hz in el.cum imi dau seama ca un dif se comporta cum ar trebui la 20 hz :weedman:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines