Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce se intampla la 20 hz


GooD of BaSS

Postări Recomandate

Vreau sa stiu si eu ce sa intampla cu un difuzor sau ce ar trebui sa simt sau sa aud at cand itroduc intr-un aplif o frcventa de20hz si difuzorul cat si incinta sunt proiectate sa reproduca aceasta frecventa .Ma intereseaza pt ca am un generator de semnal si l-am conectat la amplificator iar subwooferul meu nu face decat miscare nici o galagie. :prayer: Lamuriti-ma :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Slabe sanse sa auzi acelel frecvente, chiar daca ar fi la 130 dB pt ca aceea frecventa este cam limita inferioara a auzului. Atunci cand te nasi ai toate sansle sa auzi acea frecventa, dar dupa o anumita varsta ajungi sa auzi numai peste 35-40 Hz, asa ca nu te astepta la rezultate spectaculoase.Un lucru bun este ca nu auzi nimic, lucru care inseamna ca ai un difuzor bun, fara distorsiuni exagerate.Frecventele astea sunt folosite la filme, pt a creea efecte.Deci de auzit nu ar trebui sa auzi nimic si de simtit la fel ( ma refer la faptul ca nu vei simti nimic in piept si ca nu vor flutura pantalonii pe tine ), dar vei simti ceva asemantor unui mic cutremur.

Link spre comentariu
Vizitator sergent

am generat si eu frecvente de 20 Hz intr-un MTX de 30cm in compresie si nimic sunet!! doar miscarea membranei considerabil! :rolleyes: Nu stiu daca vecinii simteau ceva dar la usa nu au venit! :yawinkle:

Link spre comentariu

E posibil ca subul tau sa nu redea asa frecvente joase

pana si driverul meu wnd72 reda 20 de hz....dar la cat de atenuate sunt frecventele alea.... :weedman: chestia cu 20 de hz- depinde cat volum ii dai...ti se misca membrana de 20 de ori pe secunda fara sa auzi nimica. Prima impresie e sa razi si sa dai mai tare dar multi reusesc sa scoata fum.- De la un anumit prag de spl la anumite persoane incep durerile de cap si ti se robotizeaza vocea.- faci aer prin cameraApropo de durerile de cap era un studiu odata ca de ce lesina lumea la concerte din primele randuri.... :smt003 nu aveau high pass pt infrasunete. Ca doar una ce-l asculta pe tata guta nicolae, nu ar lesina de emotii la un concert depeche mode :yawinkle:
Link spre comentariu

Apropo de durerile de cap era un studiu odata ca de ce lesina lumea la concerte din primele randuri.... :smt003 nu aveau high pass pt infrasunete. Ca doar una ce-l asculta pe tata guta nicolae, nu ar lesina de emotii la un concert depeche mode :yawinkle:

Ce comparatie :smt005 :smt005 :smt005
Link spre comentariu

140dB e aberant de mult, hai sa zicem ca rezisti cu corpul, dar cand simti ca iti joaca creierul in cutia craniana..e prea de tot.

pai, de acolo incepe distractia :weedman: sa vezi(simti) ce pot face 4 outline stackbass montate impreuna sub o scena de beton.....eram cu capul deasupra scenei si cu restul corpului chiar in fata basilor (macar auzul si creieru era relativ protejat)senzatia era de una de drujba care te taia pe piept :snakeman:
Link spre comentariu
Vizitator pitchblack

Precventele mai joase de 25 de herti nu pot fi auzite clar...dar pot fi simtite....A fost facut un experiment acum cativa ani la un concert intr-o sala imensa...pe langa sonorizare..in spatele scenei s-a pus si un tub suspendat de 20 de metrii lungime cu diametrul de 55 cm.Si a fost pus in el un dif de 21 de inci special pt frecvente f joase.In timpul concertului ,a fost bagast in acel sub ,din generator frecventa de 17 herti ca un simplu experiment .Nu se auze absolut nimic,doar muzica dar oamenii au inceput sa lesine si sa se ingalbeneasca...Aceasta a fost la 120 decibeli la 17 herti...asta se intampla la frecvente joase ...

Link spre comentariu

Intradevar fac aer prin camera cat despre vecini nimik pt ca nu am bagat decat vreo 60w .dar as mai vrea sa stiu cum aflu frecventa cea mai josa pe care o poate scoate diful meu :smt017 pt ca eu cunsider ca orice dif ar merge daca as baga 20hz in el.cum imi dau seama ca un dif se comporta cum ar trebui la 20 hz :weedman:

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări