Guest ciobanu silviu Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 am un televizor samsung cumparat acum 4 ani,care sa defectat.media de utilizare este de 8 ani.si presupun ca sa defectat tubul.simtomele sunt urmatoarele-am sonor si nu se desfasoara rastrul,dar nu am dunga orizontala pe mijloc,filamentele de la tub sunt aprinse si cred ca nu am inalta tensiune.televizorul se numesete samsung CK-593CW3X/IBA.Am sunat la reprezentanta si mi sa spus ca televizoarele cu tub de 62 (nu mai stiu exact),oricum este o dimensiune foarte ciudata,nu se mai fabrica,si ca tot lotul a avut probleme.sunt disperat pentru ca stiu ca valoarea unui tub reprezinta aproximativ 80% din valoarea unui t.v.de aceea va rog daca stiti cum se poate reconditiona un tub?indiferent de consecinte.daca exista alta solutie rog, HEEEEEELP. MULTUMESC ANTICIPATdaca nu am dat toate detaliile rog transmiteti mesaj Link to comment
Guest mister_rf Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Asa cum prezinti tu problema, trebuie sa te ajute cineva care se pricepe... sa vina, sa masoare tensiunile si apoi sa stabileasca un diagnostic... 8) Link to comment
Guest ciobanu silviu Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 As putea sa masor eu tensiunile dar nu am schema. Link to comment
Guest technoart Posted January 11, 2005 Share Posted January 11, 2005 daca se aprinde filamentul in nici un caz nu este tubul defect.se defecteaza in timp prin scaderea emisiei si nu brusc.pe traful de linii sunt doi potentiometrii,invarte de amandoi si vezi ce apare pe ecran.daca nu aveai inalta tensiune nu aveai nici filament deoarece tensiunea de filament este data de traful de linii care da si inalta. Link to comment
Tavi Posted January 12, 2005 Share Posted January 12, 2005 daca te pricepi cat de cat iti trimit eu schema, sa imi spui doar sasiul care este scris pe partea cablata in spatele trafo linii Link to comment
Recommended Posts