Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Boby

Constructia unui ROUTER pentru retea !!!

Recommended Posts

Nu stiu daca am postat unde trebuie insa vreau sa construiesc un router de la 0 ca sa dau internet si la vecinii care nu au , dar nu am gasit nici o schema,sau daca exista???Daca da ajutati-ma si pe mine !!! Va multumesc anticipat !!! :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest Boby

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile clare si la subiect , ideea era sa incerc sa invat si eu tehnologii variate din domeniul transmisiunilor de date pe calea electronicii digitale , eu nu am de gand sa fac nici o ilegalitate ci pur si simplu am vrut sa construiesc ( aiurea ) un router !!! Stima :smt006 :yawinkle:

Latter edit

 

 

Initial asta am vrut sa fac dar , m-am interesat si am aflat ca este ilegal asa ca am renuntat ( e firesc zic eu , nu ? ) tot ce poti face este o retea pentru casa/apartamentul tau propriu sau firma , etc !!! Stima :smt006 :yawinkle: Tot ce vreau este sa construiesc unul si sa configurez softul pentru a vedea cum functioneaza !!! :smt006

Link to comment
Share on other sites

Daca inchei contract de reseller nu este ilegal....Daca faci server la tine si dai si la cei din retea, faci tu un abonament mai mare (si mai scump) si puneti toti bani in fiecare luna(mai bine zis le iei bani in fiecare luna) esti cam la limita legalitatii.

Link to comment
Share on other sites

Sa faci un router si mai ales pe linux sau bsd sau altceva free nu este nimic ilegal . Imagineza-ti o firma cu 10-20 calculatoare si care are un singur IP extern (nu de alta dar nr IP libere in IPv4 se apropie vertiginos de 0), ce ar putea face? Achizitionand un router chiar si unul banal de 150 ron , nu presupune cumpararea unei licente sau alt ceva care sa te introduca in legalitate. Asa cum spunea @blind , daca ai de gand sa distribui la randul tau net altor persoane ( vecini , etc) poti vb de oarecare ilegalitate. Probelemel in cazul acesta pot apare mai repede daca printre cei carora le-ai dat net gasesti vreun mini haker si are chef sa faca flood sau alte bazaconii altora, atunci singurul care raspunde este proprietarul adresei IP externe(adica tu). Deci realizarea unui router nu este ilegala.

Link to comment
Share on other sites

atentie: chestia asta nu acopera alocarea automata de IP de la DNS, ci doar IP-urile scrise manual. Daca vrea cineva si pt IP automat, o sa revin alta data cu detalii.Happy HackingVasea

Cand poti chiar te rog sa detaliezi si faza cu alocarea automata de ip.......care daca nu ma insel inseamna atribuirea unui ip pt fiecare mac (ca de fapt asta m-ar interesa).P.S. vad ca distributiile de FreeBsd cuprind cate 2-3 cd-uri . Trebuie trase toate....sau pt ce s-a discutat in topicul asta e suficient doar un cd (primul ) ?
Link to comment
Share on other sites

Cand poti chiar te rog sa detaliezi si faza cu alocarea automata de ip.......care daca nu ma insel inseamna atribuirea unui ip pt fiecare mac (ca de fapt asta m-ar interesa).

Asta se face simplu prin activarea si configurarea serverului DHCP
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sa faci si nu sa cumperi un router pentru ca e scump, atunci solutia cu calculatorul 486 e si mai scumpa daca tu esti cel care plateste curentul... Un calc, chiar si un laptop, consuma mult mai mult decat un router dedicat.

Link to comment
Share on other sites

Pentru mai multe calc poti sa pui router dedicat, mai toate au cel putin 4 porturi + wireless. Pe cele 4 porturi poti pune switch-uri dedicate. Au si DHCP incorporat, in plus consuma mai putin, ai si wireless, e mai fiabil, mai usor de administrat, nu-ti crapa sitemul daca ai pana de curent, si nu are ventilatoare care fac galagie.Nu vreau sa te conving sa folosesti solutia asta, alegerea e a ta, eu vreu doar sa spun ca se poate.

Link to comment
Share on other sites

Bineinteles ca e alegerea mea...oricum multumesc pt sfaturi . Initial ma gandisem si eu la un router de asta dedicat (deci nu facut dintr-un pc) , dar am inteles ca pt un numar mai mare de calculatoare conectate in retea un router hardware nu face fata....nu se ridica la nivelul unuia facut cu un pc (pc-ul are procesor mai puternic, mai mult ram etc ). De wireless nu prea e nevoie in cazul meu pt ca distantele sunt cam mari ca sa poata merge wirreles-ul fara antene directionale .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines