Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest SIG

Magnet difuzor desprins de sasiu.

Recommended Posts

Hai noroc,Am doua difuri de Kasthan si ma gandeam sa fac ceva cu ele,insa problema este ca magnetul nu e fixat rigid pe sasiu,are joc.Cand am aplicat semnal vibreaza magnetul,facand zgomot.Magnetul e fixat nu prin lipire ci cumva mecanic.Sa fi slabit sistemul de fixare?Cum se poate rezolva problema,cum sunt prinsi magnetii in general de sasiu?Mersi.

Link to comment
Share on other sites

Sunt unele difuzoare care au prinderea magnetului facuta cu suruburi, piulitele fiind sub suspensia de rigidizare (aia de jos, de unde se prinde bobina, nu cunosc termenii prea bine).Palpeaza cu degetul si vezi pe unde sunt suruburile, desfa cu mare atentie suspensia si strange suruburile (daca le gasesti) apoi ca sa o lipesti la loc centrat, trebuie sa desfaci si "conul" care acopera bobina. Dupa ce scoti conul ala, iei o bucata de film fotografic de lungime egala cu desfasurata miezului de fier care este in bobina si o pui (bucata de film) intre bobina si miezul de fier. Treci apoi la lipirea suspensiei, iar dupa rigidizarea adezivului scoti bucata de film cu atentie, verifici daca bobina freaca de partea metalica sau nu, apoi lipesti si "conul" inapoi. Daca freaca, dezlipesti iar suspensia si repeti operatia de mai sus, cu atentie mai mare.La difuzoarele romanesti facute acum 30-40 de ani (cele ce veneau montate pe radiourile cu lampi) magnetul era prins cu 3 suruburi, capul surubului fiind in partea de sus a magnetului iar piulita la interior, sub suspensie (ca sa o strangi cat de cat, presai suspensia si invarteai cu cheia surubul...dif-urile tale se pare ca sunt mai speciale)

Link to comment
Share on other sites

L-am desfacut.Are trei suruburi de fixare.dinspre interior.Suruburile sunt cu cap innecat si se autocentreaza in gaurile din sasiu ,pentru ca bobina sa fie centrata.Ma gandesc ca degeaba le strang,cu timpul se vor desface iar.Eventual sa pun poxipol intre magnet si sasiu si dupa aceea sa le strang.Ce ziceti?Mersi.

Link to comment
Share on other sites

Pui silicon pe partea filetata a suruburilor apoi strangi. Nu se vor mai desface de la vibratii. La role de exemplu, asa se practica :yawinkle: Daca pui poxipol sau mai stiu eu ce lipici, o sa injuri cand o sa fii nevoit sa redesfaci difuzorul (odata si odata tot se va ivi nevoia, nu te baza ca nu il mai desfaci niciodata)

Link to comment
Share on other sites

Acum la montare inapoi e distractia.Tot ansamblul calota+spider sunt intr-una.Incerc sa bag un negativ de film intre bobina si magnet,dupa care lipesc calota la partea superioara,iar dupa uscare ,sper sa si pot scoate filmul de acolo(cam anevoios).Mersi de sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines