Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune wireless


Postări Recomandate

Buna ziua tuturor.  Am o mare rugaminte la cei cunoscatori, eu recunosc ca nu am cunostintele necesare.  Vreau sa ma conectez la internet undeva la o distanta de aproximativ 70 m distanta de la Routerul wireless, dar trebuie sa mentionez faptul ca locuiesc la etj. 3 al unui bloc din beton armat, iar eu vreau sa ma conectez pe partea opusa a blocului (fata - spate) si alti cativa metrii lateral.  Am gasit un adaptor ,, Adaptor wireless TP-LINK TL-WN822N, USB, 300Mbps " si as dori sa stiu daca ma pot conecta cu acesta la o asemenea distanta? 

  -Deci acest adaptor il pot conecta la USB-ul  Laptopului, sau poate fi conectat direct la router?

Ma poate ajuta cineva cu cateva pareri, indicatii ce ma pot ajuta?

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Din comentariile produsului :
PRO:: -raza de acoperire a semnalului de 200m
-trece lejer prin 4 pereti si 2 termopane pe o distanta de vreo 80m
-compatibil Windows 8/7/Vista/XP
-semnal de o calitate exceptionala!
-suporta gaming online multiplayer fara pic de lag
-video-uri 3D Full HD de pe YouTube la calitate maxima fara pic de probleme
-sunt uimit de raza de acoperire a acestui dispozitiv.

 

N-ar strica si o antena:

TP-Link TL-ANT2409A este o antena directionala care opereaza in banda de 2.4GHz si asigura un castig de 9dbi, sporind considerabil aria de acoperire si calitatea conexiunii wireless. Antena dispune de un conector RP-SMA male, asigurand o ampla compatibilitate cu majoritatea echipamentelor wireless.

 

 

Link spre comentariu

OK. Multumesc mult, dar nu stiu daca am fost inteles bine. Eu vreau ca acest adaptor sa il montez in casa (apartament), fie la Laptop, fie direct la Router, iar la distanta mentionata sa ma pot conecta cu telefonul, cu o camera wireles, sau orice altceva. Cam asta as vrea eu sa fac. Este posibil sau nu? 

Link spre comentariu

Nu merge . Peretii si armaturile metalice ale  blocului vor atenua foarte mult semnalul .

In plus comunicatia wireless este bidirectionala . Deci degeaba ai un semnal extrem de mic la adaptor , daca asta nu poate emite suficient de puternic pentru a fi receptionat de AP. Ca sa nu mai vorbim de calitatea transmisiei .

in alta ordine de idei, nu orice adaptor wireless pe usb poate functiona ca AP. Fiind pe usb routerul trebuie sa aiba incluse in softul lui drivere default pentru chipsetul respectiv . Altfel nu-l va recunoaste .

1 oră în urmă, Spitfire a spus:

Asta merge pana la 13km...si nu sunt scumpe.

https://www.tp-link.com/ro/products/details/cat-37_CPE220.html

Cand o merge solnita aia la 13 km , il mananc !! :)

Link spre comentariu

Ma tem ca veti face indigestie, fara suparare...:) am montat o pereche din aceea acum vreo 2 saptamani, intre doua puncte aflate la 17km, nu la 13km(Piata Progresul-Bucurestii Noi), semnalul e minim 70%,(pw ploaie marunta) zero pachete pierdute, 2ms timp de raspuns.

Link spre comentariu

Si trhroughput-ul ...cat ? 1 mbps ?

Ca banuiesc ca ai folosit in 2.4 ghz. In conditiile in care  zona e full de interferente .

Ai pus in canal de 10 Mhz ? 2ms si aproape traverseaza orasul in 2.4 ghz ?? !! Cu antene de 12 dBi ! E mare lucru daca se asociaza la distanta aia .

Cred ca ar trebui sa-l bagam in Guiness Book .

Ai dracu astia de la TP-Link s-au ferit sa dea sensibilitatea solnitei in fisa tehnica . Oricum , il estimam pe la un -83 dBm si daca calculezi link-ul o sa ne dea TSOM-ul pe la un 13 db. Ceea ce inseamna ca e complet inutilizabil .Aproape ca-mi vine sa-l vad cu ochii mei :)

De unde de la Piata Progresul , mai precis ? Si Bucurestii Noi ...unde ?

 

Link spre comentariu

Văd că se discuta de suprafețe mari de acoperire și totodată se vorbește de două astfel de produse. Sunt necesare doua Routere? Unul singur cam ce suprafață ar acoperi cu semnal?  Unul mai ieftin sa acopere 1000 m (1km).

Eu am un Router de la UPC , un   CH7465LG-LC și nu acoperă o zonă prea mare. Daca merg în bucătărie, nu prea mai am semnal, se întrerupe,.

 

Link spre comentariu

Cum adica sa "acopere" 1000m ?!! In discutia cu @Spitire  se face referire la distanta mare , nu suprafata mare . Nu e acelasi lucru .

1000m liniari nu este acelasi lucru cu 1000 m2. In plus am spus si mai sus , toate calculele se pot face daca nu sunt obstacole de nici un fel intre cele doua antene . Deci in aer liber. Nu bucatarie ....nu dormitor ....nu copaci ....nu altceva . Doar aer .

Editat de ndor
Link spre comentariu

Ba da, de ce sa nu spun? Așa cum am menționat, locuiesc într-un bloc din beton armat, la etajul 3, pe spate, la capătul blocului. In fața blocului la o distanță de 5 m de peretele acestuia se află parcarea. Vreau sa folosesc telefonul pe post de camera wireless cu aplicația IP Webcam, iar în casă pot vede pe Laptop și chiar înregistra. Pentru telefonul de jos, cel pe care îl voi folosi pe post de cameră, am nevoie de internet. Sper că am fost destul de clar acum. Am vrut o distanță mai mare de acoperire pentru a fi sigur că va funcționa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări