Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor schema preamplificator pentru pickup (SONY PS-T15)


Vizitator extracascaval

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

As vrea sa atrag atentia mai ales incepatorilor si a celor fara experienta suficienta, ca, abordarea etajelor de semnal mic si f.mic cu tuburi ridica o seama de probleme legate de obtinerea unui raport bun semnal/ zgomot. Insasi alegerea tuburilor  nu este simpla, multe tuburi cu rezultate bune la semnal mare, functioneaza nesatisfacator in preamplificatoare de nivel mic, sau, prezinta efect de microfonie pronuntat, chiar daca se iau masuri de ecranare si antivibratii. In plus, costul unei astfel de solutii este relativ ridicat. In cazul in care se utilizeaza o doza tip moving coil, cu tensiune de iesire de ordinul fractiunilor de volt, va las sa va ganditi cat de usor abordabil este un astfel de montaj. Daca trecem peste tot felul de mituri audiofile, o solutie  la indemana si care testata in paralel cu un preu cu tuburi industrial, da rezultate la fel de bune si la un cost redus este cea a utilizarii unui preu recuperat dintr-un amplificator SS. Se poate gasi la un pret mai mult decat rezonabil un amplificator  SS de calitate din care se recupereaza preul de doza. Restul liniei de amplificare ( corector de ton + etaj final ) se poate realiza cu tuburi in regim DIY, daca exista experienta necesara.

Link spre comentariu
Vizitator extracascaval

Pana la urma cred ca aveti dreptate si ma voi orienta spre realizarea unui preu cu opampuri ,mult mai ieftin si usor de realizat,ca o paranteza am legat pickupul la ampul cu lampi fara preu,de auzit se aude dar incet .

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări