Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre sport și nutriție...

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Azi a fost sarbatoare la mine si am mancat niste tort. Aproximativ 350 calorii, cica. Si am zis, hai sa alerg si eu nitel ca sa se egaleze treaba. Si am alergat (prin curte) 1 km cu mare efort. Dupa ce am facut calculele mi-a dat 2,35 m/s si timpul de 7 minute ! Foarte ciudat... Eu am simtit ca am alergat cam 25 de minute... Poate din cauza ca mi s-a parut greu si nu se mai termina. Am facut si o pauza la 500m. Totul bine pana aici... Dupa care, am zis hai sa vedem si cate calorii am ars. Cand ma uit in programul meu... ce sa vezi: doar 67 de calorii ! :nervDeci m-am chinuit de mi-au iesit ochii doar pt 67 de calorii. Nu pot sa cred asa ceva ! Ar insemna ca tre sa fac 5km pentru o felie de tort... Voi care mai alergati, aveti idee daca e corecta valoarea de 67 calorii la 1km de alergat cu 2,35 m/s ?

Si as mai vrea sa va mai intreb ceva. Tot pentru cunoscatori. Am auzit ca se vehiculeaza ideea cum ca alergatul nu prea ar face bine. Ca cica de la socurile alea, cand sari de pe un picior pe altul, se tocesc si se uzeaza cartilajele alea de la genunchi si dintre vertebrele de la coloana. O fi adevarat ? Sau, cat de adevarat o fi ? Eu daca ar fi sa judec cu creierul meu as zice ca e posibil...

 

tort.jpg.11a9afe3e3fecf8611ea4d40346b8bd7.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Dani..

In dreapta tinea lingurita iar in stanga, farfuria cu tort. Nu avea cum sa Kamasutreze.

In general,cam toti cei care au practicat un sport lunga durata,cam acuza probleme la articulatii.

Editat de Dani..
Link spre comentariu

''Tot pentru cunoscatori. Am auzit ca se vehiculeaza ideea cum ca alergatul nu prea ar face bine. Ca cica de la socurile alea, cand sari de pe un picior pe altul, se tocesc si se uzeaza cartilajele alea de la genunchi si dintre vertebrele de la coloana.''    Alergatul trebuie evitat de persoanele supraponderale , din motivele prezentate , dar pentru o persoana sanatoasa , nu face nimic rau    ...             https://www.youtube.com/watch?v=9ClaiysUmpo

Link spre comentariu

În Mexic există un neam de alergători, numiţi tarahumara, care pot alerga câteva sute de kilometri fără oprire, de cele mai multe ori desculţi, sau cel mult cu nişte sandale primitive din cauciucuri auto, ca să nu se rănească prin pietroaie. Cică au participat şi la maratoane, dar nu s-au clasat niciodată printre primii, fiindcă ei se ,,încălzesc,, ca lumea doar după primii 90-100 km de alergat.....iar maratonul olimpic are ,,doar,,42 km.

Aşa că ar fi bine să-i întrebăm pe ei dacă e adevărat că alergatul uzează cartilajele....

Editat de validae
Link spre comentariu

Astazi exista incaltaminte adecvata la preturi foarte decente (200lei adidasi Nike) care iti permite sa alergi si pe asfalt fara sa  ai probleme. La tine in curte ai asfalt sau beton? 

Nu te mai chinui cu tot felul de calcule pentru ca nu "bat" cu realitatea. In calculele tale nu  cred ca intra nici macar greutatea individului. In plus in ecuatie nu va intra niciodata metabolismul individului care este unic in lume (ca si amprenta de la deget).

Daca ai alergat 1km => ai mai scos un cui de la sicriu. Cand mananci peste masura mai bati un cui la sicriu. De la o varsta (care variaza de la individ la individ) este bine sa eviti zaharul si sa te multumesti doar cu fructe.

Am avut in cartier un tip (era supranumit Sageata Moldovei) care pe la 80 de ani arata de 50 si care zilnic se ducea sa alerge si zeci de ani a alergat in tenisi pe asfalt. Inca o chestie importanta: cand alergi calcaiul nu trebuie sa atinga solul!

 

Link spre comentariu

Cica tatal jogging-ului a murit de inima. Sportul asta facut in transe cand intense cand cu pauze nu e bun de loc. Se pare ca cel mai bun sport e munca fizica, aia pe care o facea taranul , pe camp, la prasit , semanat, taiat lemne, tesalat vaca, etc., incet, constant, regulat. Acum sunt tot felul de masinarii casnice sa te muschiularizezi acasa. dar obtii numai o infatisare la moda pentru cativa ani, nu tu vana adevarata, nici sanatate.

Dar cine sa mai munceasca cand e atata internet in jur.

Link spre comentariu

Cel mai bine este sa aveti o disciplina in ceea ce priveste educatia fizica zilnica. Chiar daca munciti fizic sau sunteti sedentar, trebuie sa aveti in vedere ca organismul uman are nevoie zilnic de cel putin 10.000 de pasi facuti.

Pentru sedentari cei 10.000 de pasi sunt esentiali pentru sanatate, altfel incep sa apara colesterorul, diabetul..... si altele nefaste.

 

10.000 de pasi de mers pe jos zilnic inseamna cam 400 de Kcalorii arse si cam 6 Km parcursi.

Evident si o alimentatie (cat mai variata) adaptata tipului de efort pe care il face fiecare. Pentru sedentari, 1800 de Kcalorii zilnic este mai mult decat suficient, asta daca faceti si cei minim 10.000 de pasi zilnic (de dimineata pana seara la culcare)

 

P.S.

Va puteti cumpara un pedometru (cel mai ieftin, in jur de 50 lei) care sa afiseze nr. de pasi parcursi, nr, de calorii arse, si nr. de Km parcursi)

Sa-l aveti tot timpul in buzunar ca sa vedeti daca faceti suficient de multa miscare zilnic.

Si nu ar strica niste tabele cu aportul de calorii pentru fiecare tip de aliment pe care il ingerati zilnic.

O sticla de bere blonda de 500 ml va ofera 250Kcalorii, de exemplu.

1Kg de grasime corporala echivaleaza cu 7.000 de Kcalorii - asa ca aveti grija cu caloriile in plus.....sau mai bine spus cu kilogramele in plus.....

Partea proasta este ca grasimea nu se depune numai pe partile vizibile ale corpului, se depune din abundenta si pe organele interne pe care le sufoca.

Editat de C.D.
Link spre comentariu
12 hours ago, Dudikoff said:

Si as mai vrea sa va mai intreb ceva. Tot pentru cunoscatori. Am auzit ca se vehiculeaza ideea cum ca alergatul nu prea ar face bine. Ca cica de la socurile alea, cand sari de pe un picior pe altul, se tocesc si se uzeaza cartilajele alea de la genunchi si dintre vertebrele de la coloana. O fi adevarat ? Sau, cat de adevarat o fi ? Eu daca ar fi sa judec cu creierul meu as zice ca e posibil...

 

Depinde foarte mult de modul în care alergi. Preluarea şocului trebuie făcută de muşchi, nu de ligamente sau articulaţii. Corpul înclinat spe faţă, genunchii uşor flexaţi, niciodată drepţi, aterizare pe vîrf, cu călcîiul uşor ridicat. Cu alte cuvinte, tehnică, nu cantitate.

Link spre comentariu
Vizitator Dani..

Ca sa inteleaga tot omul, articulatiile la juma' de cursa,ligamentele nu intinse. Te setezi pe gama confort, nu inainte de a te incalzi.

Dar, sa halesti un tort  ca apoi sa o iei la fuga, ca nu ti-a iesit calculul bine sau a indicat vreun aparat o valoare prea mare,e total aiurea si gresit.  Si tensiunea ar trebui monitorizata frecvent.

Link spre comentariu

Ciclismul si înotul au cel mai mare necesar energetic. Asa ca, pentru început, ciclismul ar fi cel mai bun. Mai târziu, dupa ce s-a fortificat si inima, se poate trece pe alergari. Si ca sa raspund la întrebarea de la început: Trebuie sa alergi cel putin 30 de minute ca sa aiba vreun efect notabil asupra caloriilor acumulate. 1 km nu reprezinta nici macar "banii de buzunar".

Link spre comentariu

Exista un mit, cum ca miscarea arde calori!! Sanchi! Nu miscarea, ci efortul. Ala fizic, facut prin incordarea muschilor, facut cit o zi de munca! Taranul, ciocanarul , nu aveau vreme de fitnes, dar erau slabi!

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări