Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatare interior in aparate vechi.


Vizitator

Postări Recomandate

Odata cu desfacerea unui aparat vechi, tinut ani si ani in conditii favorabile adunarii prafului si mizeriei, se formeaza un strat de "jeg?" gri pe tot interiorul aparatului.

Cateva exemple:

 

Un Pacific 4

8zaOva.jpg

8zaHGe.jpg

 

Si un Capri, in care nu am umblat:

 

8zazkk.jpg

 

Stratul se sterge destul de greu, mai ales ca sunt locuri foarte greu accesibile.

 

Sunt sigur ca in timp ati gasit niste metode usoare si foarte eficiente in a curata interiorul aparatelor vechi. Astept a le auzi!

 

Daca s-a mai discutat pe forum acest subiect, rog sa imi precizati linkuri.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Hmmm ! Sa nu radeti de mine dar eu fac cam asa ; prima si prima data cu o pensula si cu pistolul de aer (bineinteles ca undeva afara) dau din gros ce se poate , oricum va disparea aproape toata mizeria . Apoi pulverizez abundent cu WD 40  care nu va ataca nimic din ce nu trebuie atacat si las cam jumatate de ora sa inmoaie ce a mai ramas din jeg dupa care iarasi suflu cu aer si de regula cam dispare totul . Vezi sa nu faci la fel si cu difuzoarele pt ca le vei face membranele varza , la alea doar pensula cu atentie marita fara  WD 40 si aer . Daca ai etichete sau timbre de hartie cu serii la care tii sa raman intacte , iarasi eviti sprayul ca le va inmuia si distruge. Atentie, ar fi bine sa ai un robinet in serie cu pistolupe furtunul de aer, ca sa iti reglezi  o presiune optima . Eu reglez din regulatorul compresorului intre 3 si 4 bari pe iesire . Cam asta e , succes !  

 

PS  . Sa nu dai totusi cu spray pe partea vopsita a scalei ca eu m-am fript. Scala e bine sa o dai jos si sa o cureti cu o carpa moale si un pic de spuma de sapun lichid .

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Un "Pacific" si mai murdar am avut... cu tot cu excremente de soareci/sobolani.... a fost prea ros, fie-i tarana usoara :))

Pentru ceva normal, clasicul spray cu aer, o pensula si spray de curatat contacte ce nu lasa reziduuri... (ca sunt unele si uleioase)

WD-40 nu folosesc de frica; am, dar am tot citit la unii si la altii pe internet ca nu prea se impaca chimicalele din el cu potentiometrii, lasa reziduuri cam daunatoare... in fine e google plin de pro si contra.

Pentru jegul general, mai ales cel exterior din tot felul de "crevase" lichidul meu "MINUNE" e Mr. Mscle pentru bucatarie... e intr-un pulverizator oranj, si pulverizeaza o spuma usor parfumata... merge perfect pe cam tot jegul clasic si, ce-i mai important, NU ataca vopseaua de pe aparat/scala! un adevarat elixir magic :))

Am folosit si alcool izopropilic, insa e o substanta periculoasa, lasa urme urate pe unele plasticuri negre, iar vopseaua dispare la cea mai usoara stergere cu asa ceva... insa e o idee mai puternic decat Mr Muscle, pentru mizerii din interior mai poate fi folosit, la exterior nu ma risc.

In final, ce mai folosesc unii americani, lichid de spalat geamuri - e jale, la fel e si cel de spalat vase, trebuie frecat foarte mult, nu se compara cu Mr Muscle. Incercati-l il recomand cu toata caldura!

 

 

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări