Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Urs2

Legatura wintec 722 cu inchiderea centralizata

Recommended Posts

Am cumparat o alarma Wintec 722 si un chit de inchidere centralizata, alarma are inclus releul pentru inchidere si am inteles ca nu va mai fi folosit cel care a venit in cutia inchiderii, si ca toate actuatoarele vor functiona numai cu 2 fire, la cele doua din fata cu 5 fire, se vor folosi numai verde si albastru, celelalte 3 raman libere.Din alarma imi ies 5 fire, unul verde si unul albastru cu sigurante de 10A, unul verde cu negru si unul albastru cu negru fara sigurante si inca unul negru cu rosu cu mufa la capat de tipul celor de la actuatoare.Incerc sa atasez si niste poze sa va lamuriti.Va rog sa-mi spuneti culorile firelor ce trebuie legate de la alarma cu cele de la inchiderea centralizata.Multumesc frumos.

Link to comment
Share on other sites

Instaleaza mai intai inchiderea centralizata cu modulul ei cu tot, conform schemei "rosii".Apoi conecteaza alarma conform diagramei 3 din manual. Foarfeca din dreapta inseamna ca cele 2 fire cre vin de jos si se duceau in sus, se taie si se leaga capetele la cele ce vin din dreapta (de la alarma). Atentie sa nu le incurci: taie unul cate unul si leaga-l corespunzator.Folosirea ambelor module in acest mod are avantaje pe care le vei constata in practica :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Urs2

Multumesc frumos Abram Burel pentru raspuns.L-am inteles, dar inca o nelamurire am: unde merge firul rosu/negru care pleaca in jos ? Ramane liber ? Si te rog sa-mi spui care sunt culorile firelor ce urca de la modulul inchiderii spre motor ? Care este albastru si care este verde ? Pentru ca pe partea pe care intra albastru/negru spre exemplu iasa spre motor verde, iar pe cealalta parte intra de la modul la alarma verde/negru si iasa spre motor albastru si nu stiu in care parte sa coincida culorile firelor: la intrarea dinspre modul spre alarma sau dinspre alarma spre motor ? Multumesc frumos pentru ajutor. :prayer:

Link to comment
Share on other sites

Deci una la mana, intrerupi firele verde si albastru care mergeau de la modul la motor. Apoi firul verde de la modulul de inchidere il legi la verde/negru de la alarma. Apoi firul albastru de la modulul de inchidere il legi la albastru/negru de la alarma. Apoi firele verde si albastru de la alarma le legi la firele verde si albastru ce duc la motoare.Apoi, firul rosu/negru se leaga fie la firul rosu, fie la cel negru de la alarma. Alegerea o faci prin incercare. Sa zicem ca l-ai legat la rosu (+). Trebuie ca atunci cand armezi sa se blocheze usile, iar atunci cand dezarmezi sa se deblocheze. Daca nu se intampla asa, il legi la negru (-). Una din variantele astea trebuie sa mearga. Nu se strica nimic daca l-ai pus "invers".

Link to comment
Share on other sites

Guest Urs2

Multumesc frumos pentru "lovitura decisiva", am priceput tot pana-n maduva oaselor. :smt006 As mai avea inca o intrebare. Am luat si un senzor de perimetru cu 2 zone. Nu stiu prea bine limba engleza, am incercat sa traduc instructiunile de montare cuvant cu cuvant, am inteles ca trebuie sa inversez firele rosu si negru de la mufa ce intra in alarma, (atasez si schema alarmei si instructiunile senzorului), dar nu prea am inteles cum vine pozitionat, pe consola centrala, cu fata (ledul + potentiometrele de reglaj) spre scaunele spate ? Initial credeam ca trebuie montat orizontal fie in zona consolei centrale, fie intre scaune.Multumesc mult de tot pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca stiai despre senzorul de soc :)Ideea la asta de perimetru e ca trebuie sa aibe "spatiu" in "fata" ca sa poata emite si receptiona microundele cu care face detectia. In principiu se monteaza fie pe sub scumiera pe undeva (in functie de masina) cu fata spre in... spate, fie imediat sub bancheta spate cu fata spre... fata. Probabil ca prima varianta e mai simpla. Evident trebuie sa fie cat mai degajat spatiul din fata senzorului si, in orice caz, nu obturat de corpuri metalice.Atentie mare cu reglajul, ca-i motiv de... zgarieturi (se sperie unul cand trece pe langa ea si-l apuca supararea :d )

Link to comment
Share on other sites

Guest Urs2

Senzor de perimetru m-am hotarat sa cumpar cu putin timp inainte sa comand alarma, pe motiv ca am crezut ca e mai bine sa tipe sirena pana apuca hotul sa sparga geamul si sa afle ca masina are alarma. "Probabil ca stiai despre senzorul de soc ...."ce trebuia sa stiu ? Nu prea e sensibil ?In cutia alarmei mi-au dat si o hartiuta lipicioasa pe ambele capete (atasez poza) si nu cred ca ar fi bine sa o folosesc, am sa lipesc senzorul direct pe tabla ca sa nu-i mai pape hartia din sensibilitate.Masinuta pe care voi monta alarma + inchiderea e o Supernova.Multumes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines