Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat costa sa schimb kit ambreiaj


Recommended Posts

Buna ziua,

Daca a schimbat cineva recent un kit de ambreiaj la logan (al meu e din 2005), poate imi spune si mie cat a costat. Ma intereseaza piese, manopera, unde si cand ati schimbat. Daca aveti recomandari prin Craiova-Filiasi sunt bine-venite. Daca stiti cat costa in service-ul dacia, in altele sau la mecanic acasa, la fel, bine-venite informatiile. Problema se manifesta in felul urmator. Cand e pe liber se aude un sunet mai tare din motor. Cand calc ambreiajul dispare si ramane doar torsul placut al motorului (in mers nu sesizez diferente). Din ce m-am informat, ar fi rulmentul. Merita sa schimb tot kitul daca tot o desfac sau sa schimb doar rulmentul ( daca o fi doar el de vina)? 

Link to comment

La un service Dacia am dat 500, la mecanic poți ieși ceva mai ieftin, depinde de câți clienți are în așteptare.Asta fiindcă schimbarea ambreiajului durează ceva, fiindcă ori dai tot motorul afară, ori scoți doar cutia de viteze, dar ia câteva ore bune...

Edited by validae
Link to comment
Acum 2 ore, validae a spus:

Am schimbat acum câțiva ani ambreiajul cu totul și m-a costat 500 Lei cu manoperă cu tot. N-ar trebui să coste mai mult de 600 Lei nici azi...

Am 190 000km și nu da semne pt a fi schimbat. Sunt curios că-ți km avea autoturismul când s-a făcut schimbarea. Nu am făcut referire la stilul de condus ci eram curios cât tine kitul de origine. 

Edited by q_acdc
Link to comment

Și cu ce-l ajută pe coleg faptul că nu ai avut probleme cu ambreiajul ? El vrea să știe cam cât costă manopera....fiindcă la el e nevoie de reparație.Sunt sigur că și mecanicul îi va recomanda schimbarea completă a ambreiajului, nu numai a rulmentului de presiune, fiindcă sigur are o uzură destul de accentuată după atâția ani.

@fanelforum....Dacă te ajută, pot să-ți dau numărul mecanicului unde-mi repar eu mașina, nu percepe tarife mari.Are atelier exact la capătul podului peste calea ferată ce duce spre Șimnic, lângă Depoul de Locomotive..

Edited by validae
Link to comment

@fanelforum intradevar acel zgomot este produs de rulmentul de presiune al ambreajului.In privinta pretului nu stiu sa iti spun ca nu am logan dar tehnic trebuie sa schimbi tot kit-ul ambreajului nu numai rulmentul.Daca zgomotul este foarte puternic atunci ar trebui sa te grabesti cu schimbarea ca poti ramane in drum cu masina.Zgomotul provine de la bilele rulmentului care s-au ovalizat si se poate sparge in orice moment.

Edited by catalin85
Link to comment

Am intrebat aici ca sa stiu informativ pretul pietei. Nu mai am incredere in prietenul mecanic, asa ca ma voi reorienta. Asa cum banuiam si eu, vad ca e bi e sa il schimb tot. Masina are 139000 km. A avut 107000 cand am luat-o acum an si 3 luni. De patinat nu patineaza. Trage de rupe, merge zilnic 85 km. Mai dadea cate un rateu cateodata. Nu intra in marsarier din prima si am zis ca e un semn si ala. Mai vreau sa ma informez o saptamana, poate o fac la Racari la Dacia.

@validae: Suma nu e exagerata daca ar fi asa. Sa vad cat cer ( cei de la Dacia) si poate daca imi baga un pret de cad pe jos, o sa cer mai multe informatii. 

Edited by Guest
Link to comment

Daca nu circuli departe de casa si nu iit pasa de masina poti merge pana crapa. :)

Apoi cu masina in v1 dai cheie si mergi cu v1 incet pana la mecanic.

Ambreaju e simplu sa stii cat mai mare. Cand prinde sus de tot, e uzat, dar asta nu inseamna ca nu mai merge mult si bine. Depinde de regim.

 

Suma eu zic ca e chiar mica fata de alte masini.

 

In Cluj, acum vreo 3 ani m-am interest de schimbare kit pt opel vectra 92. De curiozitate doar, 650lei, cu totul. Sistemul e cam ca la logan.

Si se monteaza cu cracanarea motorului de cutie. Nu stiu la logan daca poti face asta.

Edited by Sharky
Link to comment

Nu ești primul care se plânge de acest zgomot! (răspunsuri găsești pe forumul cu numele) Logan 1.4 kit schimbat la 80 000 km și zgomotul nu a dispărut  în totalitate dar în schimb s-a simțit la pedalier și la marsarier. (este vorba de un zgomot mic care dispare la apăsare pedala) 

Edited by q_acdc
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines