Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90


Postări Recomandate

Panasonicul capătă formă: cumpărat suport nou de baterii si refacut partea de AF. In prefinal am gasit 2SB75 in loc de 2SB175 iar finalul l-am echipat cu 2xEFT323, nu am gasit un 2SB176 pentru a reface perechea. Injectat semnal audio si functionează pepartea de audio.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

În anii '90 nu mai exista nimic pe piața cu buton vopsit in roșu (record) inclus în claviatura casetofonului. Butonul "record"  de culoare roșie era o modă specifică anilor '70 și (maxim) prima jumătate a anilor '80. Doar la videocasetofoane (VCR) s-a pastrat tradiția, până la sfârșitul erei acestora.  Cel puțin eu așa am văzut. Si in acele vremuri eram "la curent" cu produsele ce invadaseră noua piață de desfacere din Ro  dar și alte piețe. 

Sunt de părere că aparatul e fabricat (aproximativ) in perioada 1980 ... 1990. 

Citirea datei de fabricație inscripționate pe condensatoarele electrolitice e edificatoare.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Am spus in postarea anterioară că datarea mai precisă  se face după data de fabricație a condensatoarelor electrolitice, dacă nu gasim nicaieri documentație despre respectivul aparat.

 Când nu avem decât poza aparatului, putem bănui o anume perioadă în care e posibil să fi fost fabricat, judecând după elemente de design sau multe alte kestii specifice unei epoci sau alteia. 

Chinezii ori fi fabricat verzi și uscate după '90, nu contrazic, dar eu n-am mai vazut butoane roșii la claviatură in ultima perioadă a erei casetofoanelor.

Pareri izvorîte din experiența personală, fară pretentii de adevăr absolut. 

 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Acuma lasand la o parte altele, aparatul prezentat mai sus a fost foarte prezent prin piete mai ales dupa anii 90. Aceiasi electronica si mecanica era montata in diverse carcase care mai de care mai boite sau inzorzonate cu LED-uri pe la difuzor. Caliattea era execrabila, imi amintesc ca nici nu le acceptam la reparat . Dupa parerea mea l-as fi lasat sa putrezeasca acolo in piata.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gauss a spus:

Ce sa repari la ele ? Ca erau stricate de noi ... In cel mai bun caz de unica folosinta ! Niste glume proaste , un semnal pentru ce avea sa urmeze ...

In 1990 prin vara  ,o ruda de a mea , a plecat intr-un sfarsit de saptamana  la cumparaturi la Bucuresti . Ca prea ne omorau cu reclame gen ,,Adidas torsion , daca vrei neaparat poti '' ,  ,,pantofi Gregorio Rizzo , care costau un salariu '' si bineinteles ,,GepaElectrocenter  '' unde am ajuns si eu de curiozitate la un moment dat si aveau de fapt niste cacaturi pe niste rafturi din scandura de brad . Toate la preturi adecvate unei reclame televizate pe TVR1 . Ei bine apare acea ruda la mine gafaind cu un ,,box'' de caste ,,TOKAIDO'' cumparate tot de acolo de la GepaElectrocenter  si imi face rugaciuni sa-i ,,trag'' muzica pe acele casete ca si-a cumparat scula adevarata (ca aia din poza din urma insa avea si LED-uri in jurul difuzorului ) . Am incercat sa-i ,,trag ''vre-o 'doua casete , am incxercat sa-i explic ca si-a luat o mare  m...ie  , el nu  si nu ca in scurt timp ,,dulapurile '' mele de magnetofoane ,de fapt un amarat de Tesla B 115 si un Rostov 105 , vor fi inlocuite de superscule ca prezervativul ce si-il cumparase . L-am cam trimis la plimbare la un moment dat insa se citea trufia pe fata lui impreuna cu ceva sentiment de mila pentru ce voi pati. Bineinteles , dupa cca o luna i s-au barbierit niste pinioane la casetofon si tot la mine a ajuns . L-am trimis la ,,garantie'' ca eu nu pot si nu ma pricep la scule atat de evoluate.  

Link spre comentariu
Acum 26 minute, validae a spus:

Eu nici nu aş pomeni pe vreun topic despre acest tip de aparate, sunt o ruşine în istoria tehnicii....

Era deja ,,tehnica viitorului '' cu care ne confruntam astazi cam in toate domeniile. Daca ma gandesc bine, mi-as dori si eu o tigaie ca asta din discutie sa o am la colectie,ca exemplu negativ fireste. Sa mai recunoastem ca asemenea droage cu luminite au cam dus la pieire si productia nationala deoarece repede au ajuns sa se vanda prin piete la preturi de nimic. De fapt iarasi daca ma gandesc si mai bine ... inca sunt pline pietele de ,,scule'' pt toate gusturile si la preturi de doua /trei pachete de tigari.

Editat de vranceanu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări