Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie meteo cu BME280


Recommended Posts

Salut,

Statia meteo pe care am construit-o este bazata pe senzorul BME280 si are ca microcontroller un STM32F103C8T6, folosit si in placile de dezvoltare "BluePill". Succesiunea de afisare a datelor este de circa 5-6 secunde.

Pentru crearea firmware-ului am folosit STM32arduino, care mi-a permis utilizarea librariilor pentru BME280, dar si pentru comanda afisorului TFT cu II9341.

In arhiva atasata gasiti cablajul in format PDF, la scara 1:1, fisierele de disapunere a componentelor, sketch-ul folosit si fisierul .bin (acesta pentru comparatie).

Procedura de urmat pentru cei care vor folosi, ca si mine, doar microcontroller-ul (si nu toata placuta de dezvoltare) presupune ca, dupa realizarea montajului si verificarea conexiunilor, sa se mute (pozitioneze) jumper-ul pentru BOOT0, pe 1 logic, apoi cu ajutorul programatorului ST_Link sa se inscrie bootloader-ul "generic_boot20_pc13.bin" in memoria STM. Daca inscrierea a fost facuta cu succes ar trebui sa se observe activitate pe LED-ul montat pe cablaj (pulsatii relativ rapide). Se muta jumper-ul pe 0 logic, se conecteaza montajul prin mufa USB la calculator, se incarca rezultatul compilarii sketch-ului in microcontroller si rezultatul ar trebui sa fie ca in fotografiile de mai jos:

 

statie meteo.zip

 

 

presiune.jpg

umiditate.jpg

temperatura.jpg

 

Edited by nico_2010
Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines