Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest mangopony

The Amazing Ambient Power Module

Recommended Posts

Guest mangopony

Stiati de chestia asta?

 

http://www.rexresearch.com/tate/tate.htm

 

Am experimentat si functioneaza, dar rezultatele au fost destul de slabe, pentru ca n-am gasit diode din seria 1n cu germaniu, am folosit diode de sticla pentru radiodetectie (din acelea vechi, recuperate din radiouri antice). Daca are cineva posibilitatea de a testa cu diodele mentionate in schema sau cu altele cu rezistenta interna mai mica, poate ne impartaseste si noua din experientele facute.

 

Cu bine!

Link to comment
Share on other sites

pe vremea lui ceaşcă existau radioreceptoare autoalimentate.necomerciale, evident!!! :goodman: era simplu: pe bara de ferita a acordului se punea o a 2-a bobină, cu acord fix, a cărei ieşire era multiplicată (exact cum vezi în schemele alea), iar tensiunea respectivă era redresată, stabilizată (eventual), şi alimenta radioul în sine, plus amplificatorul audio.însă acordajul era foarte critic. şi orientarea în spaţiu a antenei!!!

Link to comment
Share on other sites

Trebuie diode cu germaniu de cat mai inalta frecventa, diodele schottky din sursele de PC nu prea trec de cateva sute de kHz, decat unele modele mai greu de gasit.

Se pot folosi mai multe diode cu germaniu in paralel pt a mari curentul. Eventual sortate pe caracterograf. Sau tranzistoare cu germaniu de RF, pe post de dioda.

Se pot monta cat mai multe antene orientate pe diferite directii, eventual fiecare cu circuit oscilant acordat pe diferite posturi-frecvente.

Fiecare antena cu circuit propriu va da o energie ce se va inmagazina intr-un cond. electrolitic sau acumulator. Daca masa/pamantul va fi separat galvanic, sau se folosesc transformatoare de RF pt separare galvanica, atunci se pot inseria tensiunile obtinute.

Pe circuitul de intrare al unei singure antene se pot monta inteligent mai multe circuite oscilante serie sau paralel acordate diferit, dar care sa nu se deranjeze.

Si inca ceva, prezenta unor paratrasnete in apropiere poate evita experientele neplacute.

Cine se chinuie va putea prin astfel de montaje obtine puteri/tensiuni/curenti destul de mari.

Dar un alt mod de a extrage energia din atmosfera este de a capta componenta continua. Exista aproape permanent un camp electric de peste 50V/m, care poate ajunge si la valori extrem de periculoase de 500-1000V/m. Am vazut astfel de instalatii enorme in Elvetia. Cum se face in astfel de cazuri este o alta poveste, trebuiesc circuite electronice complicate si cunostinte avansate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines