Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare acumulatori a 3 UPS-uri in paralel, o idee buna?


Guest Dikran Seropian

Recommended Posts

Guest Dikran Seropian

Buna ziua,

 

Am locuinta alimentata la 380 si pene de curent destul de des.

Poriectul meu este de a cumpara 3 UPS sinus pur dubla conversie, cate unul pentru fiecare faza, si pentru a compensa utilizarea diferita pe fiecare faza ma gandeam ca as putea lega acumulatorii in paralel astfel ca de capacitatea combinata (=> timpul de backup combinat) al lor sa beneficieze oricare dintre fazele cu consum mai mare/indelungat.

 

Schema ar fi urmatoarea:

 

622CF12D-8051-42EA-8085-D8AB6B2439D41.JPG.edbcea118a4b2b630845db4004dc9733.JPG

 

Modelul de UPS este https://www.emag.ro/ups-larice-online-tower-1000va-900w-2-x-9ah-lcd-usb-rs232-udc9101s/pd/D4B5K7BBM/?X-Search-Id=33b01b8720c5aace2c31&X-Product-Id=16669208&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Search-Action=view

 

Credeti ca este fezabil?

Multumesc

Edited by Dikran Seropian
corectie
Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sistemul trifazat nu poate fi înlocuit cu trei invertoare UPS, există un defazaj care nu poate fi simulat și nici realizat cu trei invertoare. Mai bine cumperi un generator trifazat automatizat pentru cazurile de pană pe termen îndelungat, care ar cauza probleme frigiderelor, congelatoarelor sau altor consumatori pretențioși. 

Dacă totuși optezi pentru UPS, atunci caută să pui doar pe consumatorii care au strictă nevoie.

Edited by validae
Link to comment
Guest Dikran Seropian

Multumesc pentru raspuns.

Am inteles problema, insa eu nu ma refeream la a lega iesirile UPS-urilor in paralel, ele vor functiona independent. Doar acumulatorii lor.

Practic ca si cum cele 3 ups-uri ar avea acelasi acumulator intern.

E viabil?

Link to comment

Pai nu prea este viabil,si de ce : In momentul cand revine reteaua toate cele 3 ups -ri vor cauta sa-si incarce acumulatorul si acest sistem de legare va pune in comun iesirile lor pe 12 volti .Acest lucru ar putea fi daunator unuia sau altuia.Sigur nu stiu dar eu nu m-as risca sa stric ceva .

In ceea-ce priveste raspunsul colegului el se referea la avantajul retelei trifazate unde defazajul este util la functionarea motoarelor electrice trifazate iar in cazul tau daca nu lucreaza vreun motor nu-ti pasa,poti folosi cate un ups pentru fiecare faza.

Link to comment
Guest Dikran Seropian

Merci de raspuns. Intr-adevar incarcarea paralela ar putea sa fie o problema. Poate ar fi o solutie sa dezactivez incarcarea pe doua dintre ele  (din soft sau cu diode) si sa las unul sa faca totul, caz in care incarcarea ar dura mai mult si ar genera mai multa uzura/caldua pe un singur UPS, dar nu ar mai pune probleme.

Ma voi mai gandi. Multumesc inca o data.

Edited by Dikran Seropian
corectie
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines