Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

KaSe DP-404


Guest phantomaticus

Recommended Posts

Guest phantomaticus

Va salut cu respect,

Am nevoie de o schema electronica a mixerului KaSe DP-404.

La mixerul asta a fost ars un canal, finalii 2sc5200 si complementarul 2sa1943, prefinalii 2sc2073 si comp.2sa940 cred ca KSE340 e din atac, si el a fost ars, l-am inlocuit cu MJE340,au mai fost arse pe langa cateva rezistente, un cond.dintre baza si colectorul 2sa940 de220pf. I-am schimbat si nu s-a mai intamplat nimic, in schimb nu cupla releul de protectie a boxelor. Fata de masa tensiunea releului masurata pe un pin este de 27v iar pe celalat pin 18v. Am suspectat operationalul dublu de preamplificare 072cp pe care l-am si scos. Inainte de al scoate am masurat tensiunea dintre boxa si bara de iesire (voltmetrul inseriat cu boxa) pe ambele canale, nu era nici o tensiune, din acest motiv am suspectat operationalul. Dupa ce l-am scos am facut din nou masuratorile, acum pe un canal aveam 2-2,4v iar pe celalat 5-10v. Totusi am incercat pentru scurt timp sa conectez boxele, se auzea un zgomot de fond mic, abia sesizabil iar atunci am incercat sa-i injectez un semnal de la un generator de 50Hz pe cablaj, pe  intrarile canalelor amplificator, iesirea pin1 si pin7 al operationalului  care era demontat. Functionau ambele canale! Se auzea semnalul amplificat!

Cand plantam CI-ul nu mai functiona!? Verificand mai multi tranzistori am descoperit un KSP92 defect, l-am inlocuit si nici un rezultat. Am montat  CI-ul  si surpiza, se incinge pana la ardere rezistenta de 10ohmi inseriata cu un cond. de 47nf. din iesirea unui canal; cond. Este legat la masa!!!

Am scos cond. Nu se mai incalzea, am schimbat cond. Iarasi se incinge. Am gasit mai multe scheme de final cu sc5200 si sa1943 insa sunt diferite ca si cuplaj, unele au cuplaj rezistiv E preamplificare K final iar unele au cuplaj direct, E prefinal-K final nu mai vorbesc de alte modificari.

Bag seama ca pe undeva pe unul din bratele circuitelor de comanda al releului de protectie apare  o tensiune....nu am descoperit inca. Ma poate ajuta cineva va rog? Am atasat poza mixerului si placa preamplif si amplif  final.

Multumesc.

CAM00485-Ab.jpg

kase-dp-404-2-x-100-w.jpg

CAM00488-1b.jpg

Link to comment
  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Popular Days

Posted Images

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines