Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa boost LED


Recommended Posts

Salut, m-a sunat un coleg cu o problema: la sursa LED ridicatoare din 12V la 40V s-a ars dioda SCH. de 1A. Era la 60V, asa ca a cumparat una de 3A/100V. Si aceasta se incalzeste puternic, forma de unda in drena fiind corecta iar dupa redresare nu are riplu. LED-urile lumineaza corect. Ati intalnit un defect de acest tip?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Salut, aventuri de pensionar! Dioda era atat de arsa ca nu a putut citi codul. Schema nu este pe net. A mers la magazinul de pe M. D. unde vanzatorul, si el electronist, i-a dat cea mai rapida dioda-MUR460. Colegul mi-a spus la telefon ca sigur a luat o dioda schottky de 3A/100V!!!!! A mai cautat pe net si a gasit pe un forum ca dioda este SB160, de aceea eu am postat pe forum: nu intelegeam de ce o dioda SCH. de 3A se incalzeste acolo! A cumparat de la alt magazin exact SR160 si aparatul functioneaza.

Scuze pt. deranj, eu am fost insa la mijloc.

Edited by Guest
Corectare greseli scriere
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines