Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest gil04

Samsung plasma display

Recommended Posts

Guest gil04

Samsung plasma displayMod name: PS-42P2SB, Mod no: D53A42P2, Mod no:PS 42P2SBX/XEEMod code: 31HTC00058A Tv-ul l-a primit "din afara" nasul, cine l-a adus spune ca mergea, realitatea e ca sta intr-un fel de stand-by(ledurile sunt aprinse amandoua - si rosu si verde).Constatari: sursa de 5V- stand-by functioneaza, tlc emite, receptorul IR lucra, tv-ul nu porneste, releul de standby nu e comutat.Intrebari: exista parole cu care poate fi blocat in standby, parola gen child lock, si evident stie cineva algoritmul pt intrarea in service mode sau deparolare . multumiri

Link to comment
Share on other sites

Parole de st-by, nu cred ca ,este mai precis ca e o defectiune de transportMai verifica si tensiunile de 3,3 v ,nu e cumva sursa intrata in protectie?

Link to comment
Share on other sites

Guest gil04

dupa ce am studiat net-ul m-am lamurit. Tv-ul nu e decat un mare monitor, cu intrare DVI si cablu de alimentare, ce-mi lipseste e o cutie care se numeste Media Station care stie sa il porneasca care lucra cu tlc, fara de care am o mare problema sa-l pornesc. Plasma ca atare nu are tuner si nici nu identific ceva sa semene cu un procesor de comenzi. "Media Station" genera menu-ul continea toate intrarile de pe lume, tunerul , amplificarea audio etc. Ne lipseste acest media station. Dupa cum m-am informat inclusiv PC-ul se conecta la plasma prin media station, deci se poate nici ca monitor sa nu il pot folosi.

Link to comment
Share on other sites

Cu cablu adaptor sau conector adaptor DVI/VGA nu poate functiona decat daca intrarea display-ului este DVI-I. Cu DVI-D nu poate functiona, evident.Oricum, ar trebui sa functioneze cu DVD player /DVI sau cu calculator cu iesire video DVI daca rezolutia setata se incadreaza in specificatiile display-ului si daca intrarea DVI are configuratia standard (de vreme ce este scris DVI, ar trebui sa fie ok)...Dar display-ul nu are si el taste de comenzi proprii?Cel putin asa ar rezulta din manualul pe care il ai aici (pag. 6), care intradevar confirma faptul ca totul se interconecta prin intermediul media station, fara sa se mentioneze ceva despre posibilitatea conectarii directe a display-ului in sine cu alte device-uri... Stiu sigur ca versiunile mai moderne de astfel de display-uri Samsung (PPM42) se pot conecta direct cu calculatorul si cu alte surse de semnal compatibil.

Link to comment
Share on other sites

Guest gil04

multumesc pt. manual. L-am conectat la laptop cu ajutorul unui cablu VGA cu adaptor DVI si nu se petrece nimic. Ulterior am constatat ca , cablu VGA, era din cele care nu au toti pinii si ca atare nu aveam conectata magistrala de date(nu stiu cat conteaza asta).Rezolutia si refreshul erau cele recomandate de user manual. Pinul 14 de la mufa DVI ar trebui sa imi asigure "power on", un 5V, chestie care nu se intampla. Daca ii aplic manual acest 5V la pinul 14, minune basculeaza releele din surse si am o "gasca" de tensiuni inclusiv cea de 3,3V de care am fost intrebat mai sus, dar in rest nimic. Nici o strafulgerare de imagine, nimic. Nu stiu daca e capabila sa se aprinda , nu vad nimic. Urat e ca inclusiv reglajele de lumina ,contrast , culoare se fac tot din media station. Va tin la "curent" cu modul in care avansez. Maine il atac cu un calc. cu iesire DVI .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines