Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrerupator magnetic


gi0
 Share

Recommended Posts

Buna ziua .

Am nevoie de un sfat . Vreau sa inlocuiesc microintrerupatoarele cu brat cu intrerupatoare magnetice . Acestea trebuie sa opreasca porneasca sistemul de incalzire/racire cu ventiloconvector cand se deschide deschide o usa sau o fereastra . Cele mecanice cu brat trebuiesc sa fie schimbate cam des si nici nu mai actioneaza bine daca se lasa usa putin sau nu este inchisa perfect . Aveti idee ce intrerupatoare magnetice pot folosi ? Ca si control folosesc pentru reglajul temperaturii termostat pentru ventiloconvector Siemens Rab 11 .

Cu stima .

yb-32nc-227x350.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nici nu exista, cel putin nu la preturi rezonabile.

Dece iti trebuie cu contacte de 230V?

Contactele de forta nu sint facute de termostatul de ventiloconvector?

Tu trebuie numai sa comanzi acel termostat. Probabil are intrari exact pt ceea ce vrei tu sa faci.

Link to comment
Share on other sites

La toate ferestrele la firma la care am lucrat am montat in urma cu niste ani buni switch-uri reed si magneti ca cele din imaginea de mai sus. Acestea comanda convectoarele prin intermediul unor relee (bobina la 12VDC) ale caror contacte sunt inseriate cu cele ale releelor cronotermostatelor.

Din cate-mi amintesc, switch-urile, magnetii, releele si soclurile releelor le-am cumparat atunci de la Fa(r)nell. Switchurile reed sunt cu contact NO iar alimentarea cu 12VDC din alimentatoare capsulate (de la monitoare TFT.

 

Link to comment
Share on other sites

Personal nu stiu ce voltaj trece prin ele , adica prin cele montate in prezent , dar un coleg afirma ca in momentul in care a vrut sa schimbe unul de la usa s-a curentat ...

Nu stiu ce sa spun . Voi masura intai sa vad ce si cum si pe urma cumpar .

Link to comment
Share on other sites

Probabil la colegul care s-a ,,curentat,, cu firele ce duceau la un contact de ușă a fost vorba de un fenomen capacitiv, cam cum e cu carcasele de PC neîmpământate și care ,,curentează,, față de Pământ.Acolo e vorba de niște condensatori conectați între Fază, Împământare și Nul.În lipsa Împământării, carcasa (legată la Împământare) are un potențial de 115V față de Pământ.Mă îndoiesc că cineva întreg la cap poate lega faza rețelei pe un circuit de joasă tensiune cum e cel de sisteme de alarmă...

Link to comment
Share on other sites

       Daca intr-adevar prin contactele alea e reteaua de 230V, atunci ar merge inlocuite cu un releu al carui circuit de comanda sa se inchida printr-un intrerupator magnetic, cum e cel surgerat de dl. Validae, si scapati ieftin.

Edited by M.Adrian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Buna seara,as avea o intrebare la dumneavoaatra ,am vazut un filmulet pe youtube in care cineva a facut un reed switch normal deschis sa functioneze ca unul normal inchis. Am vazut ca mi ar trebuii un tranzist BD139 si un rezistor de 10 kohm dar nustiu schema .Ati putea sa ma ajutati cu o schema va rog frumos .

P.S.Vreau sa folosesc pentru niste benzi led la 12V .

 

 

 

 

Edited by bogdan Iacob
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines