Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Miezuri toroidale si utilizarile lor


Recommended Posts

       Buna seara, in decursul timpului am adunat de prin televizoare, surse atx, monitoare etc diverse miezuri toroidale din sursele lor (surse in comutatie) sau din becurile economice, miezuri albe. As vrea si eu sa stiu, orientativ, in functie de culoarea lor (caci am inteles ca in functie de caracteristici sunt vopsite intr-un anumit fel) la ce pot fi utilizate ca si gama de frecventa, curenti, scopul lor in diverse montaje etc.

       Am recuperat miezuri galbene, galbene si pe o parte albe, gri, albe, albastre. Daca nu se poate generaliza, chiar si orientativ utilizarea lor in functie de culoare, atunci rog un moderator sa inchida topicul.

       Mentionez ca toate miezurile sunt mici, cele mai mari (galbenele) depasesc cu putin diametrul unei monede de 50 bani.

Imagini pentru toroidal coreImagine similarÄImagini pentru toroidal coreImagini pentru blue toroidal coreImagini pentru toroidal coreImagine similarÄ

 

Edited by M.Adrian
Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fiecare firma are culorile ei ce desemneaza tipul feritei. Caracteristicile feritei se pot aprecia functie de locul de unde au fost scoase miezurile. Cele tubulare, scoase de pe cabluri, sunt pentru filtraj. Au permeabilitate foarte mare in frecventa joasa si pierderi foarte mari in frecvente inalte. Pot fi utilizate pentru transformatoare AF. Cele scoase din circuitele de comutatie merg bine sub 100 kHz. Miezul in carcasa de plastic pe care scrie 25x40x10 nu este din ferita, ci din fier si se poate folosi in AF.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines