Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer Magnat Gamma Sub 220 a


Vizitator DanielFrantescu

Postări Recomandate

Vizitator DanielFrantescu

Buna ziua tuturor! Am o problema cu subwoofer-ul meu, am fost la un eveniment cu el si a mers cateva ore bine , iar mai apoi s-a oprit dintr-o data fara sa se auda nici un fel de sunet sau ceva! Am incercat sa-l sting sa-l aprind dar nimic. Am constatat ca s-a ars rezistenta de langa alimentare , am inlocuito iar mai apoi am incercat din nou sa-l aprind, de data asta se aprindea dar se auzea un bazait in difuzoare... Am scos subwoofer-ul din priza si am pus mana pe transformator si era fierbinte, l-am rebagat in priza si l-am pornit vreo 10 secunde se auzea bazait incontinuare si dupa am incercat din nou sa vad daca se incalzeste transformatorul si nici nu puteam sa tin mana pe el.. ! Daca poate cineva sa ma ajute as fi recunoscator.. o sa las si niste poze cu subwoofer-ul!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai probabil etaj final ars.

Ce experienta ai in electronica? Stii sa deosebesti un transistor MOS de un bipolar si stii cum se masoara fiecare cu un multimetru?

Daca nu du-l la un service.

Vad ca nu ai vrut sa-ti pui si locatia..............

 

 

 

Ps: credeam ca Magnat este ceva mai de soi dar vad difuzoare SAL...........no coment.

Link spre comentariu

Daca nu faci diferenta intre bazaitul de final ars si cel de oscilatie , daca nu stii ce si unde sa masori nu o sa-l faci singur.

Poate fi defect integratul amplificator de bas sau/si condensatorii si/sau diodele din punte .

E ca o rugaciune .Stii ce ceri dar nu stii ce vei primi.

Am gasit la un sistem , nu conteaza marca , un condensator de filtraj cu un terminal retezat si nu reusesc sa explic acest lucru .

Ambii condensatori erau fixati la baza cu vesnicul smac china ( plastic topit cu acel pistol care a devenit deja foarte cunoscut printre unii meseriasi ) , care se vede in prima fotografie si nu se miscau liber .

Evident se vedea si la masuratoare ca una din tensiunile continue era mai mica .

 

 

OFFTOPIC

Daca asa arata un Magnat pe interior , ce sa mai ceri de la cele no name .

 

Completeaza locatia la profil si o sa se ofere cineva sa te ajute . ( probabil )

 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Am găsit și eu condensator electrolitic cu un terminal secționat pe placa la o incintă activă .(Probabil din cauza vibrațiilor. Altă explicație nu găsesc). Intreruperea unuia dintre  cele două condensatoare electrolitice  produce același simptom ca in cazul de față . ( celebrul bârâit in difuzor) 

Link spre comentariu

Nu te mai complica să încerci să-l repari singur, vei înrăutăți situația dacă nu ai făcut-o deja înlocuind fără alte verificări siguranța arsă (nu rezistența). Siguranțele nu se ard decât foarte rar fără motiv, iar când o fac ,,pe bune,, înseamnă că e un defect serios acolo. Dacă nu știi nici cum arată un condensator electrolitic, cere ajutorul unui coleg cu experiență de pe forum, nu încerca să-l repari singur. Sigur vei găsi pe cineva din zonă dispus să ți-l repare...

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări