Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino leonardo & mm5450N, frecventa de lucru


Guest Liviu Petrica Firisevici

Recommended Posts

Guest Liviu Petrica Firisevici

Buna ziua, am o placa electronica dint-un dispozitiv mai complex ce are un afisaj cu segmente led. Pe acest afisaj sunt afisate anumite prescurtari de cuvinte in limita posibilitatilor, de exemplu pentru eroare este ERO. Ma intereseaza sa schimb acest afisaj cu un ecran LCD 16x1 caractere, traducerea  mesajului, din ERO pe segmentul led pentru Eroare pe LCD, va fi facuta cu cate o linie de cod pentru fiecare mesaj. Circuitul ce controleaza segmentele este MM545N. Am incercat sa citesc cu arduino ceea ce intra sub forma seriala pe acest circuit. Am conectat pinul Clock al CI la un pin digital de la arduino incercand sa citesc cu digital.Read. Problema este ca se blocheaza citirea cand dau din IDE monitorizare seriala. Langa procesorul placii electronice este un cristal de quartz de 11.0592 MHz. Frecventa de lucu al uC este de  16MHz, de unde sa fie cauza ca nu pot citi pinul Clock al sistemului?

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

incearac sa ridici o schema a montajului.

Am impresia ca MM545N este shift register-ul 595, deci nu va fi usor sa capturezi datele de intrare. poate doar sa conectezi iesirile 595 catre arduino si suplimentar liniile care presupun controleaza anozii(sau catozii) led-urilor. Atunci ai putea folosi o intrerupere (pe liniile de control) sa capturezi iesirile 595 si sa faci o remapare in cod care sa extraga intelesul fiecarui digit capturat. Oricum, la vitezele alea, va trebui sa lucrezi direct cu porturile, nu cre ca ai timp pentru digitalRead().

 

Sper ca ma intelege cineva :)

Link to comment
Guest Liviu Petrica Firisevici

Te inteleg, ideea era o solutie ceea ce vreau sa fac :)  De a citi iesirile si sa vad ce configuratii am la un moment dat este posibila dar nu am atatea intrari digitale la arduino cate segmente led am dar mi-ai deschis ochii cu privire la 74hc165, voi incerca sa folosesc acest convertor de la paralel la serial, chiar daca va trebui sa folosesc 3 4 circuite.  

 

Link to comment

MMN5450 este un driver de display cu LED, comandat serial (https://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/26171NSC.pdf).

Pentru a citi informatia transmisa catre integrat va trebui sa folosesti un analizor logic (gen Saleae Logic, si clonele sale) si apoi, dupa ce te dumiresti cum se transmit mesajele, sa le reproduci intr-o forma interpretabila pe LCD 16 x 1.

Daca nu ai experienta nu iti va fi usor sa faci asta.

L.E.: Ideea ta de a citi datale transmise ar fi buna, insa abordarea este gresita. Ar trebui sa procedezi ca aici: https://arduino.stackexchange.com/questions/23622/how-to-read-data-using-arduino-spi insa nu stiu care vor fi rezultatele

 

Edited by nico_2010
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines