Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest franky32

Monitor CRT scoate un sunet de frecventa inalta

Recommended Posts

Guest franky32

Am un monitor Horizon 7002FD, totul ok pana aici :). Cand il pornesc nu prea face probleme, dar dupa putin timp incepe sa emita un sunet de frecventa inalta. Daca ii schimb rezolutia, nu se mai aude nimic, dar dupa o perioada relativ scurta iar incepe. Stiti cumva de la ce ar putea fi?

Link to comment
Share on other sites

Guest franky32

ideea e ca acum face mai tare :) inainte era cat de cat suportabil, dar acum e deja mult prea de tot :), un prieten mi-a spus ca ar fi un nivel de condensatoare de la care ar putea face asa??

Link to comment
Share on other sites

Guest franky32

Ok, mersi mult, acum ramane sa vad ce piesa e de vina. Cat despre lacul de unghii... trebuie sa acopar tolele, bobinele sau amandoua?

Link to comment
Share on other sites

De obicei rezoneaza mecanic miez(urile) de la un transformator sau bobina; nu turna direct adezivi pentru fixare... identifica intai problema; verifica intai miezurile FBT si ale bobinelor din jur; cu capacul desfacut si monitorul in functiune in rezolutia in care se manifesta problema, misca usor, pe rand, de miezurile FBT/bobine; cand se intrerupe sau modifica puternic sunetul/vibratia, acela este de vina si trebuie fixat; uneori merge si cu adeziv cianoacrilat, este mai fluid si patrunde mai usor in interstitii, util mai ales in cazul FBT; in cazul FBT, daca oscilatia se opreste prin deplasarea miezului, in acea pozitie trebuie fixat. Daca este deflexia, atunci e mai greu de rezolvat... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines