Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din priza pe baterie.


Guest Vilcu Alexandru Ionut

Recommended Posts

Guest Vilcu Alexandru Ionut

Bună ziua, 

 

Sunt un... Ce începător... Putin mai jos de atât în ale electronicii. Cu niște leduri și ceva chestii găsite prin casa, am ce se vede în poze. 

 

Poate fi alimentat din priza, lumina foarte puternica.. Totul ok. 

 

La tot sistemul asta, cum îl pot face eu sa funcționeze pe baterii? Vreau sa fac o mini lanterna, de cap sau de mana din aceste leduri. 

 

Mulțumesc de ajutor. 

20180406_123058.jpg

20180406_123537.png

20180406_123029.jpg

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Las-o la priză, e păcat să strici ceva care chiar funcționează, singura problemă fiind acolo răcirea insuficientă a ledurilor.Ar trebui pusă plăcuța pe un radiator mai serios, ceva gen radiator de procesor PC sau o placă masivă de aluminiu. Acolo sunt leduri multiple tip ,,COB,, cu câte trei cipuri pe capsulă, deci fiecare led se aprinde bine la minim 9V și un curent de circa 40mA.

Pentru o lanternă ar fi nepractic, ar trebui să faci modificări în conexiunile existente, ca să pui ledurile în paralel. Pentru o lanternă e mai practic un led de 1-3W alimentat dintr-un acumulator de telefon sau tip 18650, încărcarea fiind făcută printr-un modul dedicat, tip TP4056 https://www.google.ro/search?q=charger+tp4056&client=opera&hs=mJm&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=qAfo3w93G6VVCM%3A%2CEefG4hTCM1nxnM%2C_&usg=__enrvy9io8X4N2AUkfCjkYylaPKY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwi8t87ru6XaAhVR6aQKHfjnBt0Q9QEIMzAA#imgrc=qAfo3w93G6VVCM:

Edited by validae
Link to comment

Ce ti s-a spus mai sus este corect poate doar ca explicatie  sa adaug ca la baterii ai cativa volti iar in montajul tau sunt necesari peste 100V - sa obtii asa ceva din baterii este costisitor si are randament prost.

 

Ce pot sa adaug eu: ledurile tale cu "lumina foarte puternica" sunt defapt chinezisme jalnice. Cu astfel de piese nu merita decat sa te joci, nu sa faci ceva care sa merite utilizat si pentru care sa-ti consumi timpul.

Edited by Dxxx
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines