Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din priza pe baterie.


Vizitator Vilcu Alexandru Ionut

Postări Recomandate

Vizitator Vilcu Alexandru Ionut

Bună ziua, 

 

Sunt un... Ce începător... Putin mai jos de atât în ale electronicii. Cu niște leduri și ceva chestii găsite prin casa, am ce se vede în poze. 

 

Poate fi alimentat din priza, lumina foarte puternica.. Totul ok. 

 

La tot sistemul asta, cum îl pot face eu sa funcționeze pe baterii? Vreau sa fac o mini lanterna, de cap sau de mana din aceste leduri. 

 

Mulțumesc de ajutor. 

20180406_123058.jpg

20180406_123537.png

20180406_123029.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Las-o la priză, e păcat să strici ceva care chiar funcționează, singura problemă fiind acolo răcirea insuficientă a ledurilor.Ar trebui pusă plăcuța pe un radiator mai serios, ceva gen radiator de procesor PC sau o placă masivă de aluminiu. Acolo sunt leduri multiple tip ,,COB,, cu câte trei cipuri pe capsulă, deci fiecare led se aprinde bine la minim 9V și un curent de circa 40mA.

Pentru o lanternă ar fi nepractic, ar trebui să faci modificări în conexiunile existente, ca să pui ledurile în paralel. Pentru o lanternă e mai practic un led de 1-3W alimentat dintr-un acumulator de telefon sau tip 18650, încărcarea fiind făcută printr-un modul dedicat, tip TP4056 https://www.google.ro/search?q=charger+tp4056&client=opera&hs=mJm&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=qAfo3w93G6VVCM%3A%2CEefG4hTCM1nxnM%2C_&usg=__enrvy9io8X4N2AUkfCjkYylaPKY%3D&sa=X&ved=0ahUKEwi8t87ru6XaAhVR6aQKHfjnBt0Q9QEIMzAA#imgrc=qAfo3w93G6VVCM:

Editat de validae
Link spre comentariu

Ce ti s-a spus mai sus este corect poate doar ca explicatie  sa adaug ca la baterii ai cativa volti iar in montajul tau sunt necesari peste 100V - sa obtii asa ceva din baterii este costisitor si are randament prost.

 

Ce pot sa adaug eu: ledurile tale cu "lumina foarte puternica" sunt defapt chinezisme jalnice. Cu astfel de piese nu merita decat sa te joci, nu sa faci ceva care sa merite utilizat si pentru care sa-ti consumi timpul.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări