Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Petitie in favoarea radioamatorismului


Vizitator

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...

Asta am primit eu pe mail:

"Cu regret trebuie sa anuntam ca toate semnaturile depuse pe Petitia

"S.O.S. - radioamatorismul in primejdie" s-au pierdut ca urmare a unui

atac asupra saitului Radioamator.ro. Acesta a fost repus in functiune.

Sunteti invitat sa completati *din nou* formularul de la adresa

http://www.radioamator.ro/petitie/

 

Daca ati semnat deja petitia (atentie, dupa 11 iulie 2007) sau daca ati

citit-o si nu sunteti de acord cu continutul ei, va rugam sa ignorati

acest mesaj.

 

Va multumim,

Radioamator.ro"

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Nato

Ieri am vorbit cu YO4PX domnul Francisc Grunberg, initiatorul acestei petitii si se pregatea sa o printeze si sa o trimita prin posta catre noul IGCTI. Sa dea Dumnezeu sa usureze examenele de radioamatyor. Spre uimirea mea am aflat ca subiectele sunt facute de catre sediile teritoriale si de aceea dificultatea este diferita la Constanta fata de Timisoara spre exemplu, ceea ce nu mi se pare normal. Am gasit saptamana trecuta la radioclubul YO4KRB un set de intrebari dupa modelul examenului pt radioamator....atata fizica nu cred ca stie nici unchiul nevesti-mii care e doctor in fizica....chiar il voi ruga sa dea unul dintre teste :yawinkle: sa vedem cum se descurca hehehehehe :)) AM inteles ca se urmareste "relaxarea" examenelor pt clasa a III-a si pt clasa a II-a, la clasa I fiind mai greu datorita puterilor vehiculate de pana la 400W. Cred ca mi-ar fi de ajuns clasa a II-a pt ca nu ma voi apuca sa fac amplificatoare pe tuburi....cel putin deocamdata :) Ce parere aveti despre examene (si voi cei de pe forum care le-ati dat)?73 de YO4052/CT

Link spre comentariu

Sincer, examenul pentru clasa a III-a era banal pentru un profesionist si decent pentru un om fara pregatire de specialitate.

Asa ca accesul in breasla era asigurat pentru orice persoana motivata.

Trebuie totusi sa existe o stacheta. Celelalte probe sunt f. usor de trecut, ramane doar radiotehnica pentru a face o triere.

Problema apare la examenele pentru certificatele de clasa superioara (II si I) unde uneori s-a cam sarit calul.

Daca citesti cu atentie petitia vei observa printre randuri ca de fapt cererea este pentru un acces mai usor la certificatele de clasa superioara.

Pe de alta parte se pedaleaza prea mult pe ideea ca nici specialistii..., examen similar cu cele de la facultate...etc

iar lumea preia din zbor ideea si se plange. Pai, daca e specialist sau student in an terminal pune mana pe creion

si-ti explica ecuatiile lui Maxwell sau formarea vectorului Poynting.

Daca nu poate atunci nu e specialist sau sistemul nostru de invatamant s-a dus draq de tot.

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Spre exemplu eu sunt de profesie economist.....in liceu faceam o ora de fizica pe saptamana asa ca tot ce stiu in acest domeniu, an invatat acasa. Am mai construit un amplificator de sunet, cateva perechi d eboxe dar treaba de radiotehnica....... La teoria antenelor am mai invatat, am fost C.B-er inainte de a deveni SWL si ma interesau antenele deoarece propagari nu erau. Am mai invatat cate ceva despre filtre dar electronica (radiotehnica) tot nu stiu. Poate doar daca fac un curs..... Si totusi sunt pasionat de radioamatorism. Ma intreb: la ce bun sa invat radiotehnica in atatea detalii de moment ce detin o statie industriala pe care nici daca m-as pricepe, nu as incerca sa o repar? Nu am de gand sa imi construiesc transceiver ci poate un transmatch si nu vad rostul radiotehnmicii. Acum cand gasesti antene industriale, totusi un Yagi pt 2m sau un GP sau o antena filara tot iti construiest in camping sau la bunici la curte dar un transceiver....la preturile si calitata oferita azi, nu cred ca are sens sa construiesti.

Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh

Total gresita parere ,domnule economist,radioamatori sint de toate profesiile inclusiv popi(fetze bisericesti)Dar s-a pierdut spiritul radioamatorismului[de la costructor si experimentator]s-a ajuns in multe cazuri la un utilizator de unde radio.Putina radiotehnica e absolut necesara.Un radioamator e prin definitie un CONSTRUCTOR si un EXPERIMENTATOR(un costructor de aparatura si dispozitivede control ,de antene ,de receptoare si emitatoare.In concluzie e nevoie de radiotehnica (nu la nivel academic ,cum se cerea in ultimul timp la examene )dar absolut necesara .[/u]

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Corect. La asta ma refeream si eu. E nevoie de radiotehnica. Eu spre exemplu vreau sa construiesc un antena tunner si am nevoie de aceste cunostinte in schimb ce se cere la examen este la un nivel prea ridicat pentru a atrage noi radioamatori. In ziua de astazi abia mai poti reusi sa explici oamenilor ca e mai frumos, mai interesant sa construiesti o antena, sa o imbunatatesti, sa iti faci instrumente etc. pt a contacta o persoana aflata la cateva mii de km de tine, decat sa instalezi un program de chat prin Internet. Daca macar clasa a III-a ar fi mai "permisiva" la examen, cei care isi doresc sa devina radioamatori si-ar da examenele si ar trece de la C.B. la radioamatorism asa cum am facut eu. Tin sa mentionez ca sunt in fiecare oras multe persoane care folosesc C.B. pentru comoditatea pe care o ofera dar in timp se satura de injuriil care se profereaza acolo si vor sa comunice cu persoane educate, care le pot ajuta cu sfaturi competente, nu cu soferii de tir care isi comunica pozitia radarelor si a ARR-ului. Din aceste puncte de vedere sustin scaderea dificultatii subiectelor de examen pentru clasa a III-a. Pentru a atrage mai multe persoane sa devina radioamatori autorizati, pentru ca ne dorim ca si copii si nepotii nostri sa guste placerea de a discuta cu persoane aflate la mari distante si pentru a simti sadisfactia pe care ti-o da o legatura facuta cu ajutorul unei antene intinse cu greu intre doua blocuri sau a unui Yagi infipt langa masina in ciuda protestelor sotiei cum ca ar fi trebuit sa incingi intai gratarul, nu sa iti intinzi "matzaraia" si sa incepi sa "barai" la statie, asa cum spune sotia mea cu mare drag :yawinkle: Bineinteles ca in timp vei dori mai multa putere, SWR mai mic, antene mai bune, bineinteles ca vei invata sa construiesti echipamentele de care ai nevoie. Pentru asta nu trebuie sa li se puna o piedica celor care vor sa intre in aceasta lume minunata.

Link spre comentariu

Adevarul este pe la mijloc.Sustin in continuare ca obtinerea clasei a III -a nu este o problema.Voi incerca sa postez subiectele de la ultimele trei sesiuni IGCTI - Bucuresti.Dau un exemplu putin exagerat, ce faci daca din cauza nepriceperii echipamentul tau blocheaza un stimulator cardiac sau interfereaza cu aparatura medicala de care depinde viata unui om?Actualmente elmeringul in YO este redus dramatic. Cei care vor sa obtina autorizatii de radioamator nu sunt interesati de un stagiu pe langa cluburi sau elmer. In Japonia conditiile sunt drastice, chiar si constructia unui simplu oscilator - verificati, este adevarat! - nu se poate face fara autorizatie. Iar traficul statiilor japoneze este un model de operare. Comparati cu maniera de lucru si slaba pregatire a operatorilor europeni.73 & best dx dr om

Link spre comentariu
Vizitator Nato

Astept cu mare interes publicarea de catre domnia dumneavoastra a subiectelor de examen. Eu personal sunt inscris la radioclubul Radu Bratu inca de anul trecut. As participa cu mare drag la cursuri fie ele si online. Daca un radioamator ar face un grup de yahoo cu ajutorul caruia sa instruiasca pe cei tineri si necunoscatori. Sunt deasemenea deschis la orice alta posibilitate de invatare. Mi-e totusi greu sa invat de unul singur din manuale si carti din anii '70-'80. Am nevoie de explicatii si nu pot deranja cu e-mailuri radioamatorii la fiecare problema pe care o am.

Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh

Daca intri la http://www.radioamator.ro in bara de sus gasesti"pagini YO"si la YO6KXP ,pagina cavalerilor saceleni este un simulator pentru examen online.Pe site-ul http://www.igcti.ro gasesti in word sau pdf toata programa pt examene certificat de radioamator echivalent CEPT HAREC (novice sau avansat).Iti doresc spor la studiu si succes la examene.Prin luna octombrie se tin sesiuni ordinare de examene(se anunta din timp pe http://www.radioamator.ro)

Link spre comentariu

Simulatorul de la YO6KXP sufera tocmai la proba decisiva - Radiotehnica.Dar e mai bine decat nimic. Ideea este ca vorbim de atragerea de membri dar niciodata FRR nu a facut ceva in acest sens. Se parte ca FRR fiind o asociere de cluburi, delasarea este tocmai la nivelul acestora din urma.

Link spre comentariu
Vizitator gabicen

Accesati pagina de lahttp://radioamator.ro/petitie/semnati si incercati sa convingeti si pe altii sa o faca. 73's de YO9HSW

Salut George,Am semnat petitia in ideea ca acum sa gasesc o gramada de statii "industiale" si daca nu vrei, nu este necesar sa sti electonica (eu sunt inginer metalurgist). Oricum cursurile de electonica facute la club 3KAA, inaintea examenului mi-au fost necesare pentru programa de examen dar nu si foarte folositoare ulterior. Mai mult am invatzat inainte si dupa aia electronica pe "genunchi".M-ai interesant ar fi un bandplan ca in USA...http://www.arrl.org/FandES/field/regula ... _color.pdfSe observa ca radioamatorii incepatori de la ei sunt constransi sa lucreze in principal in CW!Cu stima,Gabiconsumabile.org
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator frankie

Simulatorul de la YO6KXP sufera tocmai la proba decisiva - Radiotehnica.Dar e mai bine decat nimic. Ideea este ca vorbim de atragerea de membri dar niciodata FRR nu a facut ceva in acest sens. Se parte ca FRR fiind o asociere de cluburi, delasarea este tocmai la nivelul acestora din urma.

Salut! Eu sunt yo6own care am facut programul respectiv. Ma bucur ca il si criticati, ca eu feedback nu prea primesc(de-alea bune de complezenta nu vorbesc, alea n-au valoare). Cel mai zdravan feedback l-am primit la simpo 2007, unde numai doua-trei persoane(inafara comisiei, care chiar a fost atenta la detalii) au privit si au intrebat, si unde intr-o ora, pe la spartul talciocului m-am chinuit sa dau gratis 10 CD-uri cu kit-ul simulatorului, care merge offline.De astazi, programul e liber la download sub licenta GPL cu manuale, cod sursa, samd; asa oportunitatea nu s-a inchis odata cu simpozionul.Am primit replici de tipul "ce-mi trebuie mie, eu am clasa II deja" - singurii care au _cerut_ CD-uri au fost Elmerii adevarati, care s-au gandit prima data la copii lor sau copiii de la club. Cam atat despre elmering.Inapoi la suferinta la capitolul tehnica: am cochetat vreo doi ani cu ideea de a face CBT-uri Flash pentru fiecare capitol din programa. Dar cum nu sunt expert in Flash si sunt atatea puncte de atins, eu singur nu m-am incumetat. Cred totusi ca e inca o idee buna, pe termen lung. Am facut un singur CBT Flash si inca unul powerpoint - le gasiti in documentatie.Am implementat o solutie de tip "probleme rezolvate" care cred ca ar merge pe termen scurt: programul permite din versiunea actuala sa se adauge si rezolvari problemelor, iar rezolvarile pot avea si ele imaginea lor separata. Am facut si un fel de forum/trouble-ticket unde oricine poate propune rezolvari, pe care eu le iau copy-paste si le bag in baza de date.Cateva rezolvari exista deja, pentru partea de protectia muncii, rezolvarile sunt afisate doar pentru problemele abordate, dar gresite.Am un script cu care pot extrage din bazele de date si face HTML un fel de "culegere de probleme ANRCTI rezolvate", daca ajuta pe cineva. Sper ca nu la tocit rezolvari.Help me! sunt singur in treaba asta si stau si eu destul de prost cu timpul, oricine ma ajuta cu rezolvari la probleme, feedback sau altceva, nu ma ajuta pe mine ci pune umarul pentru cei care se vor juca cu programul.73 de feri
Link spre comentariu

Salut frankie, sunt YO8TPP-Ovidiu si ma numar printre cei 10 care au primit un cd gratis. Pe viitor, la KGA vom folosi programul si foarte probabil vei primi citeva observatii/ sugestii.

Si o intrebare pentru toti radioamatorii de pe forum: la voi in radioclub cine tine cursurile cu viitorii radioamatori?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări