Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio romanesc Select - reparatie si mufa magnetofon


Recommended Posts

Buna ziua!

 

Am achizitionat de curand radioul Select S-722T.

Problema 1:

Functioneaza pe toate benzile, insa are probleme destul de mari cu butoanele-claviatura pentru schimbarea tuturor gamelor de unda. Devine deranjant sa se opreasca in timpul auditiei sau sa inceapa sa se auda foarte incet si sa trebuiasaca sa actionezi butonul de cateva ori pana ''agata'' contactele. Nu am reparat niciodata asa ceva si as dori sa va intreb legat de comutatoare 2 lucruri:

- pot fi reparate, tinand cont ca nu se mai fabrica asa ceva ca sa le inlocuiesc cu totul?

- daca da, cum trebuie sa procedez? par destul de greu de desfacut!

Problema 2:

As vrea sa pot sa ma leg cu un MP3 player la mufa de intrare de la pickup/magnetofon. Eu stiam ca pentru o mufa de intrare monofonica rebuie 2 pini: masa si semnal. Nu inteleg, uitandu-ma la mufa, unde sa ma leg. Credeam ca la intrarea C402 e suficient. Insa vad ca mufa MAG are 5 pini si nu inteleg ce e cu R401+C401 si R402. Eu unde ma leg cu semnalul?

Multumesc anticipat.

intrare.JPG

Edited by Kostas1
Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe mufa DIN cu 5 pini era si intrare si iesire.Pe pin 3-5 ai intrare semnal extern, pt folosirea ca amplificator a aparatului cu tasta P apasata, iar pe pin 1-4 ai iesire semnal pt un amplificator mai puternic(toate fata de pin 2,  masa, binenteles).Posibil sa trebuiasca sa modifici valorile lui C401 si R401, functie de sursa pe care o vei folosi.

Tastatura nu e greu de schimbat, mai ales daca ai cu ce.Altfel, poti incerca sa schimbi doar regletele cu contacte mobile, sau chiar doar sa le cureti...merita incercat.Iti recomand o baie cu spray de curatire (daca ai ceva de calitate) fara sa demontezi deocamdata nimic.Daca nu obtii rezultate, mergi la etapa urmatoare, si in final schimbi si claviatura daca e cazul.La modelul asta am scapat totdeauna cu maxim schimbat tija cu contacte mobile, noua.Contactele fixe doar le-am resuscitat la pozitie.

Edited by doru3160
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines