Liviu M Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 (editat) Acum 2 ore, Ujio a spus: Oase de vita fiarte, Fierte? Sare, piper, bagate în cuptor cât îl lasă pofta, scoase și mâncate cu grijă să nu se ardă prea tare la limbă. LE Am uitat de usturoi... Editat Ianuarie 14 de Liviu M Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14 Partajează Postat Ianuarie 14 Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine. Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala, vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa, vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina. In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L. Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 15 Partajează Postat Ianuarie 15 Cu ce tai oasele? Zici ca facute pe CNC ! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 15 Partajează Postat Ianuarie 15 Cu fierăstrăul de metal.Sau bomfaier... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 15 Partajează Postat Ianuarie 15 Din poza par taiate la fierastrau cu panza circulara, special pt transare. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 15 Partajează Postat Ianuarie 15 Acum 21 ore, Ovidanie a spus: Oasele taiate asa cum se vad in foto, bine curatate de carne (sa nu se arda), se pun in tava si se coc pana se gateste maduva. Painea trebuie sa fie prajita, frecata cu in catel de usturoi. Maduva se scobeste din osul fierbinte si se unge pe paine. Oasele golite de maduva le pun inapoi in tava si le coc pana devin maro intens, dureaza cateva ore bune. Apoi le sparg cu ciocanul sa ocupe mai putin loc in oala, vreau sa le fierb intr-o cantitate mica de apa, vor fierbe minimum 7 ore...preferabil 10. Fierte la foc mic-mic, un bulbuc ici-colo. Se numeste foc de extractie. In ultimele 4 ore de fiert se pun si ceva legume, telina , praz, morcov, rosi si ceva mirodenii. Zeama se strecoara prin tifon pus in doua si se scade la foc mic pana ramane un sos gros, adevaratul sos brun. De asta vreau sa fierb oasele in lichid putin, castig timp la ingrosat sosul. Asa se face, nu cum triseaza unii care fierb tacamuri de pui cu legume semi-carbonizate in cuptor si ingroasa sosul cu faina. In foto vedeti 8,9 Kg oase, suficiente sa umplu pentru copt o tava mare si ce ramane voi pune la fiert cu legume, obtin un fond de vita fabulos pentru alte mancaruri. Pastrez in congelator in caserole de 0,5L. Asa ceva fac o data-maximum de doua ori pe an, in rest gatesc maduvioarele in alt fel, o sa va povestesc altadata. Multumesc mult pentru reteta. Mie nu-mi iesea fondul brun de vita fiindca bagam oasele la cuptor pana arameam oasele dupa care fierbeam putin. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 (editat) Reteta originala: Asa arata dupa ce au stat 8 zile in saramura. Apoi am condimentat-o: Am schimbat lumina, poate se vede mai bine Scoase din afumatoare unde au stat la copt. Acum doua luni am facut un experiment, am invelit carnurile, unele in hartie, altele in staniol, am vrut sa le protejez sa nu ia mult fum. Cu jumatate de ora inaintet de final dau jos staniolul. Mi-a reusit experimentul, procedura chiar da rezultate. Poza facuta ieri, am aplicat aceeasi tehnologie: Cu asa ceva afum: Am avut si alte preparate la afumat: Cand am fasonat limba de porc mi-au ramas bucati de carne si le-am fiert cu o copita de porc. Mi-au iesit 6 portii de piftie: Editat Ianuarie 23 de Ovidanie Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 Pisica aia pare foarte atenta la ce se întâmplă acolo... parca ar fi 007 în misiune Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23 Autor Partajează Postat Ianuarie 23 Mancare si altfel: orez, fasole verde perpelita in tigaie (inca crocanta), ciuperci felii la cuptor, tofu (la cuptor, cu ulei si mirodenii) si un sos pentru tofu (un sos dulce-acrisor este numai bun cat sa taie gustul ala sterp de tofu) : Link spre comentariu
yo8tot Postat Ianuarie 23 Partajează Postat Ianuarie 23 Acum 32 minute, Mircea a spus: Mancare si altfel: orez, fasole verde perpelita in tigaie (inca crocanta), ciuperci felii la cuptor, tofu (la cuptor, cu ulei si mirodenii) si un sos pentru tofu (un sos dulce-acrisor este numai bun cat sa taie gustul ala sterp de tofu) : Dar asta e foarte neromanesc Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Garantez ca ce se vede in foto de mai jos este foarte romanesc!!! Ca salata am avut muraturi, castraveti +gogonele. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Ovidanie.În afară că e preparat în RO,nu e nicio invenţie românească... Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Eu asa stiu ca tofu si soia si preparatele din soia nu sunt bune la barbati,.... Contine in procent mare hormoni feminini.... Ba peste o cantitate si la femei face dezechilibrari hormonale. Sa nu mai zic ca este rar soia nemodificata genetic... Ieri, cu toate ca aveam ce manca, am bagat putina slanina afumata usor, subtire, care se topeste in gura, cu ceapa violet, apoi bere, mi-a facut placere.... gastronomica... Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Dacă mănânci mult, poți face pietre la rinichi. Link spre comentariu
Kuki Postat Ianuarie 24 Partajează Postat Ianuarie 24 Pai berea pentru ce este ? nu pentru rinichi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate