Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mircea

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Postări Recomandate

 Frumos ţestul din video...Am văzut şi eu unul asemănător,dar ceva mai mare.Cere experienţă multă...Mai uşor te înveţi cu un cuptor.

 Contează mult şi vatra.Dacă e din cărămidă ţine mai bine căldura.

 Mai e şi mult "folclor" pe lângă...Vine din vechime,când se cam făcea foame pe la noi.Apoi şi făina de grâu s-a stricat în RO.Vreau să zic că exportăm grâu extra şi folosim,din import,grâu de mâna a doua!N-are cum să mai iasă pâine ca pe timpuri...

Link spre comentariu

A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. 

Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. 

20220110-172727-HDR.jpg
20220110-172731-HDR.jpg
20220110-173631-HDR.jpg

Editat de maresaldeflota
Link spre comentariu
Acum 1 minut, maresaldeflota a spus:

A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. 

Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. 

20220110-172727-HDR.jpg
20220110-172731-HDR.jpg
20220110-173631-HDR.jpg

Fum=cancer colorectal 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, maresaldeflota a spus:

A treia zi de afumare, rumeguș de fag, șuncă fiartă în prealabil dar și simplă. Șuncă fiartă în zeamă de varză murată și condimentată. Mai am la afumat și niște tobă și niște lebăr. 

Jos am niște kapia la deshidratat, pentru boia. 

20220110-172727-HDR.jpg
20220110-172731-HDR.jpg
20220110-173631-HDR.jpg

Te invidiez ca mai poti manca grasimea.Eu fac mari eforturi,iar femeia cind vrea jumari,la ea inseamna carne prajita,fara grasime...

Link spre comentariu

Afirmatia lui Rammstein nu o impartasesc,si noi mancam afumat natural.Am amic ce afuma tot din porc,indiferent de destinatie,le place mult carnea afumata.Mai preocupanta este afumarea falsa,marii procesatori nu afuma cu fum ci prin niste zoaie cu arome de fum,chimicale.

Link spre comentariu

Un gratar cu ce trebuie o data la saptamina,e binevenit,la noi..Aia de la bloc ce sa mai zica,ca fac pe electric,cica e mai sanatos....Statistic vorbind,am parinti trecuti de 80,bunici morti la 96,deci cu moderatie se traieste ok.

Link spre comentariu

Cumpără așa ceva,

https://ro.itazone.com/afumatoare-din-tabla-zincata-cu-geam-3800920181073

montează un tub de evacuare hotă și fac și ei gratare, mai greu cu aprinderea cărbunilor :rade:pentru vecini, de mirosul cărnii fripte ce să mai zic, eu am pe balcon acolo frig și afum, la început mi-a fost un pic frică de... Pompieri :) da mai dau târcoale și arăt că sunt pe acolo. 

Editat de maresaldeflota
Link spre comentariu

Am luat un gratar mic weber cind aveam ceva prin buzunare,de curiozitate.Carbuni nu am putut lua,ca in vara nu erau pe stoc nicaieri.Am folosit doar lemne la gratar.Merita carbunii weber cit costa?

Link spre comentariu

Fara mistocareala, o spun sincer: Gratar in balcon, nu am vazut. Si nici afumatoare. 

DAR am vazut gratar facut pe acoperisul unui bloc cu 4 etaje, de fapt era o chermeza in toata regula, erau vreo 20 persoane care beau si dansau. Pareau destul de chercheliti, ma mir ca nu a cazut nimeni de pe bloc. 

 

Referitor la video-ul cu ţestul: Aluatul se poate pune pe foi de varza. Nu am ţest dar inca mai coc in cuptoare de caramida. Pe lopata pentru brutarie se pune frunza de varza si peste se aseaza aluatul. In timpul coacerii frunza se usuca.

 

Felicitari pentru boia.   La anu' o sa fac si eu.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări