Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mircea

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Postări Recomandate

Planul meu din seara asta a suferit niste modificari. Sunt prea obosit pentru ceva nou ca placinta rspectiva. Am sa fac ceva mai simplu, orez cu lapte si stafide. Cum nu am rabdare sa tot amestec orezul pe aragaz sa nu se prinda m-am gandit sa il bag in cuptor. Dupa extrapolarile mele cantitatea asta de orez e suficienta pentru 3 litrii de lapte. Sa vedem ce o sa iasa.

20211101-193657.jpg

 

Link spre comentariu

20 minutes ago, yo8tot said:

Planul meu din seara asta a suferit niste modificari. Sunt prea obosit pentru ceva nou ca placinta rspectiva. Am sa fac ceva mai simplu, orez cu lapte si stafide. Cum nu am rabdare sa tot amestec orezul pe aragaz sa nu se prinda m-am gandit sa il bag in cuptor. Dupa extrapolarile mele cantitatea asta de orez e suficienta pentru 3 litrii de lapte. Sa vedem ce o sa iasa.

20211101-193657.jpg

 

O masura de orez, 2 masuri de lichid, dai in clocot si apoi lasi 20 de minute la focul cel mai mic cu capacul pus. Nu se prinde, nu se umfla laptele, va iesi un orez legat de-l tai cu cutitul (ei, nu chiar asa de tare). Adaugi un pic de lapte la sfarsit si-l lasi la racit. Asta ca sa nu stai dupa el.

Link spre comentariu

Va salut stimati colegi,

 

Felicitari ptr. celelalte preparate postate si sa va fie de bine.

Nu auzisem de ceapa asta cu maioneza si am scotocit un pic netul ca sa vad ce si cum. Suna bine. Daca aveti o reteta, ma intereseaza.

 

In ceea ce ma priveste, am cazut iar in abatere. Am calcat pe bec, cum s-ar spune. Intrucat placinta aia cu iaurt s-a dovedit a fi un izotop extrem de instabil (s-a volatilizat in mai putin de 24 de ore de la preparare), o idee zen mi-a strafulgerat neuronul: langosi cu branza. Reteta de baza e de pe "savori urbane", la care am facut mici ajustari nesemnificative. Am injumatatit cantitatile, pastrand proportiile si in loc de apa am pus un amestec de apa si lapte. Tehnica moderna si-a bagat coada in sensul ca dozarea cantitatilor am facut-o folosind o fila excel (De fapt LibreOffice calc).

 

Iata rezultatul asezat pe farfurie alaturi de un paharel de vin rosu.

langosi.thumb.jpg.a83c78fa00efe0836058d7d37bc96802.jpg 

 

Si o sectiune, ca sa se vada cum au crescut.

langosi_sectiune.thumb.jpg.639eb84bb9ddda8886ef10ec659316bd.jpg

 

Au iesit cauciucoase la miez. Sunt facute cu drojdie, dar am in plan o alta serie la care o sa folosesc aluat cu maia. Am o maia pe care am preparat-o anul trecut, pe la inceputul pandaliei si care este extrem de harnica si de viguroasa. Cred ca am depasit 150 de painici si blaturi de pizza din maiaua respectiva.

 

 

Link spre comentariu

Chiftele...asa se numesc, scuze pt greseala.

Reteta e cam asa:

Faci compozitia pentru chiftele din ce carne vrei, dupa reteta pe care o stii deja. Eu, din comoditate coc chiftelele in tava, in cuptor, pe hartie de copt, fara pic de ulei. Daca faci la fel, grija sa nu le usuci prea tare. 25mm diametru sunt numai bune, merg si putin mai mari.

Ceapa rosie o tai "Julien"   si o oparesti in apa cu sare si o lingura mare de otet, asa, o ideie, cat sa se inmoaie doar putin.

Maioneza o faci cu mustar si lamaie, ai nevoie de ceva gust acru. La urma amesteci totul, intai ceapa (foarte bine scursa)  cu maioneza si la urma chiftelele, ai grija sa fie toate ingredientele la temperatura camerei, nimic fierbinte. Dregi cu putina zeama de lamaie, dupa gust.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări