Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mircea

Mancare romaneasca sau facuta de romani - poze si text (daca se poate)

Postări Recomandate

Acum 8 ore, Thunderer a spus:

Nea, mierea creeaza crusta, caci se caramelizeaza. Mustarul poate fi parte din compozitie, cat sa dea un pic de tenta dulce-sarat. 

Da ce faci bre? Dai tot din casa? Si asa in Romania productia de miere a scazut, mai dai si explicatii ce si cum si .... o sa mai mananc "magrets de canard au miel" din parti! :84 Am sa te pun sa imi trimiti miere gratis din Canada.

Link spre comentariu

La 25.03.2020 la 9:42, dorian 70 a spus:

La Ilişeşti sunt hârleţul, sapa, grebla ? :84

Da...si nu prea. Nu fac agricultura, plantez doar marar, patrunjel si  bostani care urca pe un gard facut din plasa  sudata cu ochiuri de 10cm, nu mai e nevoie sa ma aplec. De la bostani recoltez florile,  sotia le face pane, merg si umplute, exact ca ardeii umpluti. Daca florile sunt mici, merg facute sarmale in floare de bostan. O delicatesa. Si florile de la dovlecel (zucchini) sunt la fel de bune dar bostanul autohton e mult mai productiv, ma refer la flori.

 

Link spre comentariu

Doua observatii am dl Ovidanie.Prima ca colectia de borcane tradeaza un gurmand cu greutate la cantar...A doua ca gatirea florilor de bostan e o chestie de import,din alte bucatarii europene.La sotie,care e sudista,sarmaua fara frunze de varza e o blasfemie!In Ardeal plantam bostanii pe o gramada de mranita langa sura,sa urce pe ea.Langa gard puneam castravetii.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări