Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Denon PMA 1500r


Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Depinde ce vrei. A crea un sistem acustic de calitate e treaba grea si scumpa.  Dureaza multisor - cateva saptamani sau luni chair si numai prima documentare.

Daca tu iti doresti ceva care sa cante acolo, atunci da, vinde ampliful. Daca vrei sa obtii ceva mult mai mult - o stare anume, o traire a muzicii,  un vis - atunci trebuie sa fii "muscat" de microb si te asteapta ani de cautari si schimbari, de extaz si cosmaruri.

Nu glumesc deloc.

 

Edited by Shambala
Link to comment

te cred...am avut si eu microbu asta

am avut o pereche de boxe conrad construite de un prieten amplif conrad mixer gemini erau imense dar mam lasat de ele din lipsa mijlocului de transport 

acum imi pare rau dar asta e...dofuzoarele de bas erau CPA 15-400 nu mai tin minte mediile si inaltele dar stiu ca erau conrad

sa ma apuc sa construiesc nu cred ca o sa iasa...de aia prefer ceva gata facut...

jucaria(amplifu) chiar e ok...azi lam cumparat

vreau boxe pentru el...sa fie cat de cat ok si echilibrat nu doar sa faca galagie si gata

Edited by marcel87
Link to comment

Daca este vb de ascultat muzica acasa, boxele trebuie sa fie bune, nu de vreo putere anume (egala cu a amplifului, sau mai mare, de ex.).  De altfel puterea la o boxa nu inseamna aproape nimic de una singura, fara specificarea randamentului.

Se pot folosi orice boxe, se da putere in ele la limita perceperii distorsiunilor, si nu se va intampla nimic rau cu niciunul din aparate.

In general se recomanda ca puterea amplifului sa fie de macar 1,5x mai mare decat a boxelor pt a avea la dispozitie o rezerva de putere, dar nu e o treaba batuta in cuie, iar la ampurile potente problema aproape nu se mai pune, mai ales intr-o camera normala.

In situatia ta, eu as alege niste boxe sh cat mai bune  (extrem de atent alese), si as face efortul sa platesc pe ele macar de 3-4x valoarea ampului  - tocmai pt a putea urca spre un nivel de calitate cat mai ridicat.  Dar asta este o opinie personala si subiectiva, fireste.

 

LE - se pot cumpara si niste boxe facute,  dar din totalul ofertei de pe piata,  putine sunt care sa merite banii.  Dar de obicei sunt cateva. Din pacate mult mai scumpe decat bugetul propus.

Edited by Shambala
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines