Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
anddy

a741 datasheet

Recommended Posts

Este amplificator operational realizat cu tranzistoare bipolare. Intra la mine pe site si vezi ca este in meniu o lista cu situri ce contin datasheet-uri...intrii pe unul din alea (de preferat primele) si cauti. :yawinkle:Later edit: il vei gasi sub numele de UA741.

Link to comment
Share on other sites

Versiunea "J" a lui A741 produsa de IPRS era cu unele caracteristici mai bune, in speta tensiune si curent de offset la intrare mai reduse, CMMR minim garantat ceva mai bun, adica este o versiune destinata aplicatiilor de precizie (dar nu intelege gresit, este vorba despre "precizie" la vremea, nivelul de atunci si pentru un AO de uz general, al anilor '70, de mult depasit si fara prea mare relevanta azi!).Pinoutul este cel standard pentru AO in DIL14 (4=IN-, 5=IN+, 6=V-, 11=V+, 10=OUT, 3 si 9 = NUL/offset).

Link to comment
Share on other sites

Guest scormonel

In audiofrecventa, 741 este catastrofal. A fost proiectat pentru curent continuu. In filtre vei pierde raspunsul la inalte si nu ai viteza de variatie (slew rate), deci distorsiuni la frecvente inalte. Foloseste un operational specializat pentru audio (LM4562, LM833, MC33078 si nu mai jos de LM4558). Este pacat sa faci un filtru prost, cand cu 1, 2 lei poti cumpara un operational dublu cu performante exceptionale, special proiectat pentru audiofrecventa. La magazinele din Romania, s-ar putea sa nu le gasesti cu codurile respective, ci fabricate de alte firme, dar sunt foarte bune. De ex in loc de LM833, poti gasi MC833, CA833, ICX833, etc. Si in sculele professionale (statii, pupitre, mixere, preamplificatoare) de multe mii de $, gasesti aceste integrate. Pun in atasament si pdf-urile aferente sa te orientezi.

Link to comment
Share on other sites

Fă un montaj simplu de test, conţine cîteva piese, pui un soclu şi poţi sorta cîte 741 vrei.De exemplu un mic preu sau un repetor, bagi şi semnal, asculţi la ieşire într-un amplif sau foloseşti o cască cu impedanţă mai mare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines