Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
RealAlex

Cum fac un proiector in IR ?

Recommended Posts

Vreau ceva mai puternic decat ce poate sa-mi ofere unul pe leduri. Ma gandesc sa-i pun un filtru la un proiector mai mare pe care il am... dar nu prea stiu din ce sa fac acest filtru. Ca idee am fost la Muzeul Militar si am vazut proiectoarele de pe tancuri, erau normale ca si cele care lumineaza in spectrul vizibil doar ca aveau pus deasupra un filtru ( un material rosu inchis :chior: )

Link to comment
Share on other sites

Guest Edmond Dantes

Cel mai simplu filtru IR e filmul voalat si developat. La aplicatia ta sa ai grija la caldura numai.Apropo cand termini proiectul sa ne arati si noua :falismilie:

Link to comment
Share on other sites

Iti trebuie un filtru de sticla MARBLIT- go to Institutul de Sticla pe. Bd. Pallady, langa IOR.Daca vorbesti ruseste ti-l dau aia gratis :yawinkle:

Ce sticla este asta? cumva din aia din care se fac geamurile alea colorate din biserica?:d
Link to comment
Share on other sites

Guest Edmond Dantes

Cel mai simplu filtru IR e filmul voalat si developat.

Probabil la un receptor poti pune un astfel de filtru ca la sursa de infrarosu nici vorba.
Nu vad de ce. More info?
Link to comment
Share on other sites

pt o scula de pe un tanc care are propietatea de a vedea noaptea ( evident daca exista lumina - IR ) :d

Pai cauta si tu un tanc second hand, si recuperezi proiectorul de infrarosii, ca iesi mai ieftin decat sa cumperi unul nou chiar si luat din talcioc!Sau cauta cu google "diy M1 Abrams tank".P.S. Nu facem si noi un topic, langa cel auto, de tancuri tunate? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: RealAlex, te rog nu te supara, e din cauza caldurii. Din pacate nu stiu sa te ajut cu proiectorul de infrarosii, legat de subiectul tau, asta este tot ce am fost in stare... :smt068
Link to comment
Share on other sites

Nu vad de ce. More info?

Pune un film in fata unui bec cu incandescenta si vei vedea ca nu are nici o eficienta.Orice filtru absoarbe radiatile luminoase, mai putin culoarea filtrului. Dar aceasta absorbtie nu poate depasi o anumita cantitate de energie. Nu mai vorbesc de faptul ca filmul se topeste la temperatura unei lampi puternice.Eu am incercat cu multi ani in urma, cand nu se gaseau diode si receptoare pentru infrarosu, diverse solutii cu filme, cerneala si nu prea au mers.Exista lampi in infrarosu pentru pastrat mancarea calda la baruri si fast-food-uri. Poate sunt bune la ceva.Cred ca in ultima vreme led-urile incep sa depaseasca becurile cu incandescenta. Cine s-a jucat cu o lanterna cu LED de o calitate cat de cat buna a vazut diferenta.Camerele in infrarosu de pe tancuri si elicoptere nu au proiector IR, ci au sensibilitate mare, unele sunt racite cu azot lichid, pentru a putea capta IR emis de vehicule si vietati.Bineinteles nu ma refer la tancurile din cel de-al doilea razboi mondial.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines