Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mercenarx

Tv LCD Samsung model LE-26C350D1W sasiu N82B

Recommended Posts

salutare!

 

am pe masa tv -ul din titlu , si problema ar fi urmatoarea:

la alimentarea la retea , se aprinde ledul de st-by.

dupa care porneste , sonor ok, dar imaginea o tendinta de a se inchide si a se deschide (ca atunci cand nu este contact ferm pe dimming)

dupa cam 20 -30 de secunde imaginea se inchide de tot (sonorul ramanand ok) , rastru negru

ce ma intriga este faptul ca are o singura mufa pentru lampile ccfl ; incercand sa aprind lampile cu un invertor , rastrul are o clipire scurta (ca la leduri) si atat.

sa fie vreo lampa cu consum crescut?

stie cineva cum sunt legate lampile? (nu am desfacut panelul inca)

LX6523AID este driver invertor . stie cineva cum se anuleaza protectia?

thx!

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

cel mai bine desfaceti panelul sa verificati in amanunt , au mai fost cazuri cand se scurgea tensiunea inalta la carcasa de tabla printr-un plastic care trebuia sa izoleze dar era fisurat si innegrit de descarcari

Link to comment
Share on other sites

am desfacut panelul , si am verificat lampile (sunt in numar de 3 in U ). sunt ok.

tensiunea de dimming este ok, asta inseamna ca nu am tensiune inalta pentru ccfl.

stie cineva cum se anuleaza protectia la LX6523 (nu gasesc niciunde)?

 

problema cred ca este de depanare display sau t-con (backlight-ul ramane aprins)

exista solutie de depanare a display-ului T260HA01-DB ?

multumesc.

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

am desfacut din nou panelul , si pana la urma , defectul este de backlight......

am alimentat lampile cu panelul desfacut (din invertorul tv-ului ) si lampile oscileaza puternic in intensitate (sunt momente cand se sting de tot , ca apoi sa se reaprinda , cu intensitati oscilante )

initial am crezut ca una din lampile ccfl are consum marit , insa nu cred ca este asta ..

la iesirea backlight ,am alimentat alte lampi de la alt panel , si acestea oscileaza identic si la fel ..

ma gandesc ca invertorul are probleme (atata vreme cat i-am scos si circuitul de dimming si oscileaza la fel , doar ca se aprind lampile mai slab) , deci tensiune inalta oscilanta

zic bine?

pareri? thx!

Edited by mercenarx
solved
Link to comment
Share on other sites

am sperat degeaba...

daca as sti cum sa pacalesc protectia lui LX6523 ar fi relevant pentru starea lampilor..

 

sa fie asta rezolvarea?

am facut si acest montaj, si nu este nici o schimbare ..

daca solutia de anulare a protectiei este corecta, atunci problema posibil sa fie exclusiv din invertor

cauza oscilatiei backlight este aparitia aleatoare a impulsurilor pe iesirile 11 si 13 ale LX6523

am sa incerc sa procur integratul (dupa ce am sa verific cu atentie piesele de pe langa el)

image.png

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

am inlocuit si LX6523 , si din pacate face la fel...

luminozitatea lucreaza

care ar fi conditiile ca impulsurile pe iesiri sa ramana constante ?

tensiunile pe pini in functionare normala , le pot gasi pe undeva?

sigur defectul se afla pe langa LX6523

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

scuza-ma leoncris , dar despre ce zenner este vorba?

din link-urile respective nu imi dau seama:91

 

este vb de ZD1807?

este BN44-00368B

 

ar mai fi o problema : vad ca si pe schema (si la rus) , in pinul 14 ar trebui sa fie 5 volti (atunci cand functioneaza sunt) , dar cand face defectul , se duce spre 0 volti

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

daca "enable" nu e , nimic nu e... :d

observand schema , am vazut ca tensiunea pentru enable (pin 6) , era "omorata" de ceva .

acel ceva nu stiu ce este (inca) , dar eliminand din circuit QI814 , imaginea apare de toata frumusetea..

in acelasi timp apare si tensiunea de 3 volti in pin 6 (tensiune existenta atunci cand avea rare perioade de functionare)

cred ca este vorba de o componenta activa care functioneaza cu intermitente..

mai sapam..

Edited by mercenarx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines