Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest puiut

Problema cu o baterie

Recommended Posts

Guest puiut

Am o sursa de 110vcc formata din 8 bateri de 12v (de fapt sunt 16 de 6v).Pe primul grup de 2 bateri am legat doua tuburi de neon de 18w si o lada frigorifica de 12v (4A). La 2 saptamani cele 2 bateri au murit.Tuburile de neon le-am folosit mai mult de doua luni pe o alta sursa similara si nu au fost probleme.Au avut influenta consumatori asupra bateriei?

Link to comment
Share on other sites

Guest puiut

Bateriile se incarca de la un dynastarter cu 110v. Nici nu vad ce baterie ar fi rezistat 2 saptamani la un consum de 4-8amp.

Link to comment
Share on other sites

Pai, concluzia ar fi ca puterea consumata este mai mare decat cea... incarcata (evident mai e si chestia cu randamentul).In al doilea rand si probabil mai important, nu cred ca e foarte recomandat sa consumi doar din doua celule ale unei baterii de acumulatori. Conditiile de incarcare vor fi determinate de ansamblul acumulatorilor si nu va fi optim pentru cele 2 mai descarcate (din punct de vedere al incarcarii), ceea ce va conduce la descarcarea lor in timp din cauza consumatorilor, in timp ce pe celelalte le va supune la supraincarcare, ceea ce le poate afecta drastic performantele. Chiar daca sunt baterii acide cu plumb.

Link to comment
Share on other sites

Guest puiut

Multumesc pentru raspuns.Ar putea fi o solutie daca nu am alimenta lada frigorifica in permanenta?E vorba despre o locomotiva si temperatura in cabina e destul de mare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines