Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Artic pcb AK5195-10


Postări Recomandate

Buna ziua.Am la reparat pcb-ul de mai sus (folosita in masina de spalat Artic AE1200+) care a fost la reparat la cineva care a inlocuit triacul

dar nu a observat ca sunt intrerupte si rezistentele R68 si R69 de langa conectorul KN8-Tach.Am o poza a acestei placi dar nu prea clara.

E posibil ca R68 sa fie de 1k2 sau 12k iar R69 de 22k.Daca are cineva o placa sau o poza mai clara m-ar ajuta.Multumesc anticipat.

Atasaj poza cu pcb-ul.

1.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 1 an mai târziu...

Buna ziua. si eu la acelas  pcb din poza de mai sus imi este puscat T3 si cele doua rezistente. Acestea sunt pe evacuare. T3 se poate sunta cu T7? intreb deoarece nu am nici o functie pe el sau are altceva? si ce valori au rezistentele R34 si R80. aceste 3 piese mis carbonizate. pompa de evacuare functioneaza alimentat separat.

Editat de lajos tibi
Link spre comentariu

Nu poţi şunta pur şi simplu tricaele între ele.Trebuie văzut clar dacă acel T7 nu are vreo funcţie, iar dacă nu are, îl scoţi de pe poziţia lui, împreună cu rezistorii aferenţi.Poţi şi să tragi fire din pinii lui la cablajul lui T7, dar numai dacă te convingi că nu are traseu de comandă dinspre controller.Te sfătuiesc să dai jos de pe cablaj mufele de conectare dinspre accesorii (pompă evac.) fiindcă poate fi conturnare sub ele, am găsit astfel de defecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări