Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
MoshuLeo

Artic pcb AK5195-10

Recommended Posts

Buna ziua.Am la reparat pcb-ul de mai sus (folosita in masina de spalat Artic AE1200+) care a fost la reparat la cineva care a inlocuit triacul

dar nu a observat ca sunt intrerupte si rezistentele R68 si R69 de langa conectorul KN8-Tach.Am o poza a acestei placi dar nu prea clara.

E posibil ca R68 sa fie de 1k2 sau 12k iar R69 de 22k.Daca are cineva o placa sau o poza mai clara m-ar ajuta.Multumesc anticipat.

Atasaj poza cu pcb-ul.

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua. si eu la acelas  pcb din poza de mai sus imi este puscat T3 si cele doua rezistente. Acestea sunt pe evacuare. T3 se poate sunta cu T7? intreb deoarece nu am nici o functie pe el sau are altceva? si ce valori au rezistentele R34 si R80. aceste 3 piese mis carbonizate. pompa de evacuare functioneaza alimentat separat.

Edited by lajos tibi
Link to comment
Share on other sites

Nu poţi şunta pur şi simplu tricaele între ele.Trebuie văzut clar dacă acel T7 nu are vreo funcţie, iar dacă nu are, îl scoţi de pe poziţia lui, împreună cu rezistorii aferenţi.Poţi şi să tragi fire din pinii lui la cablajul lui T7, dar numai dacă te convingi că nu are traseu de comandă dinspre controller.Te sfătuiesc să dai jos de pe cablaj mufele de conectare dinspre accesorii (pompă evac.) fiindcă poate fi conturnare sub ele, am găsit astfel de defecte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines