Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator Digital

moro

Recommended Posts

hm am vaz ceva de genu printro revista :) si am zis sa ma bag un pic in ea schema originala mai contzinea ceva cu tda1029 in fine

mi se pare destul de dragalasha schema si mam chinuit mult sa o corectez greselile de tipar si bla bla

asta vreu so pun pe AV800 :)

acolo unde scrie releu este un releu de comanda pt transformatoru de putere de la amplif finale .. procesoru se alimenteaza dintro sursa de 12vcc separata cu un consum de maxim 200ma

ledurile 1,2,3 sunt leduri verde antiparalel rosu asa ca la nivel minim starea ledurilor va fi verde .. pe masura ce nivelul creste ele isi schiba culoarea de la orange la galben si rosu la valoare maxima

led4 si 5 sunt pt balan alea nah nu e nush ce , cand e mai mult pe L se aprinde L si scade R intelegetzi voi

acolo la matricea de diode comanda PP echilibreaza nivelul basului si inaltelor (terb) fara a afecta nivelul volumului si comanda mute aduce volumu la nivel minim fara a afecta celelealte comenzi

p1,2,3,4 vor fi potentiometre multitura acelea au rolul de a regla nivelul starilor de comanda la punerea sub tensiune a amplificatorului

el in stby isi pastreaza nivelele presetate

la IR se poate conecta un preamplificator IR cu codare RC-4 si emitator la fel

eu prefer sa pun ceva de la tv'uri defecte asa ca schema din pacate nu o am tot din greseala de tipar kkyt de revista

cam atat restu sper sa intelegetzi

Posted Image

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Poate nu ar trebui sa ma bag da nu ma pot abtine !La urma urmei preamplif-u e facut cu Tda1524 si din experienta mea si a altora nu am o parere extraordinara ! In plus e o schema destul de invechita din punct de vedere constructiv si functional ; se poate face mult mai simplu si cu circuite mult mai performante ! SAA1521 sin cate imi amintesc eu e procesor de televizor :? Parerea mea ca la un amp de genu AV800 se merita ceva mai bun !

• 3 weeks later...

Stie cineva vreo schema pt controler de 5.1 cu sau fara lcd si telecomanda?

Poti folosi TDA7435 are 4in(st..) / 4out(st..) comanda se face tot pe i2cSau daca folosesti tot un Microcontroler poti pune orice procesor audio cu comanda i2c din gama TDA sacu chiar altele

si eu vreau sa fac un controler dasta cu telecomanda si cu lcd dar pt 5.1 canale

Tot o chestie din asta (4.1 "4xSTK4048"+400-500W MOSFETsubwoofer) voi face si eu in curand dar nu ma pot hotara cum sa fac preamplificarea.Pe langa receptor IR as vrea sa ii pun si afisaj LCD+un rotary encoder cu push-switch si sa ii fac o iesire RS232 pt. a putea face reglaje si din PC. :?: Oare nu vreau prea mult? :roll: :lol: :lol: