Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sandu_alex_999

1.5kw power amplifier

Recommended Posts

Guest donpetru
Project 117, este un amplificator audio de putere de impedanta redusa (aprox. 0,5 - 1 OHm). Marea problema la acest amplificator o reprezinta imperecherea finalilor care in regim de amator nu este asa usor (numai imagineaza-ti ca trebuie sa cumperi cel putin cu 50% mai multi finali decat are un canal! - dar daca te hotarasti sa faci varinata stereo :smt003 ). In al doilea rand, la curenti de sarcina mari este important ca semnalul etajului de atac a finalilor sa permita intrarea in conductie foarte bina a lor, deci "timp mort" = 0. Lucru asta este foarte greu de realizat practic daca nu se iau masuri suplimentare in ceea ce priveste toleranta componentelor (max. 1%). In final, poate ar mai fi cateva lucruri de adogat dar ramane totusi o intrebare: la ce anume crezi ca iti va folosi acest amplificator ? La prima vedere, "Project 117" este numai bun de sonorizat un concert in aer liber sau....stiu eu, vreun stadion; in nici un caz acasa! :smt003
Link to comment
Share on other sites

Scrie mare de tot chiar in titlu: 1500W/4Ohmi si mai jos da si puterea pe 8Ohmi: 900W. Nici nu ar fi putut merge pe asa impedanta mica, chiar autorul spune ca ''nici o sansa pe 2Ohmi''.Cind ai 10 perechi de finali nu mai trebuie sa-i imperechezi.

Link to comment
Share on other sites

Ce impedanta redusa donpetru? io vad acolo 1.5kw in 4 oameni , si aprox 0.9 kw in 8 oameni :supz:

Daca ai fi citit ce scrie acolo , observai ca zice ceva de 2 ohmi , la care adauga omul commentul "2 Ohms?

No. Not a chance"

Nu e vb de amplif , ca nu ar suporta impedantza , e vb de curentul care trece prin fire la puterea aia , si de puterea disipata de finali :toimonster:

Restul il poti citi si tu :smt003

 

L.E. : @Zal nu postase cand am inceput eu sa scriu :weedman:

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Poate ca am exagerat cu cei 0,5 Ohmi, dar un proiect asemnantor am realizat mai de mult si mergea fara probleme in 2 Ohmi. Autorul nu recomanda e altceva, poate ca la cati finali in paralel a pus e frica sa-l mai probeze in 2 Ohmi ca sa nu zic 1 Ohm. :smt005

Vorbind serios, pentru ca am realizat ceva asemanator (8 perechi de finali): Project 117 merge fara probleme in 2 Ohmi - project 117 are 9 perechi de finali, poate nu ati observat.

Link to comment
Share on other sites

simplista cu sensul ca lipsesc multe.Uite de exemplu tu zici ca ai problema cu condensatorii.Daca ai face in clasa G sau H. Pui 4 secundare pe transformator, le inseriezi 2 cate 2 si obtii 4 tensiuni de alimentare.In felul asta castigi eficienta si nici nu iti trebuie o galeata de finali.Oricum ar fi preferabil sa folosesti niste mosfeti, nu bipolarii aia ca sa nu ai probleme cu strapungerea secundata.

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

la o asemenea alimentare ,dand si problema filtrajului cu condensatori , cred ca ar fi mai simplu o sursa in comutatie

Buna idee. :supz:
Link to comment
Share on other sites

la o asemenea alimentare ,dand si problema filtrajului cu condensatori , cred ca ar fi mai simplu o sursa in comutatie

Buna idee. :supz:
...........da, daca faci abstractie de faptul ca sursa o sa fie mai complexa si mai scumpa decat amplificatorul. :drinkers: :partyman:
Link to comment
Share on other sites

Am deja un traf de 5kw :supz: , nu-mi mai trebuie inca unu (prea greu :smt005 )

Te-ai prins, eu incercam sa-mi promovez transformatorul pentru o eventuala vanzare. :smt043 :smt043 @donpetru ~~departe de mine ideea de a declansa un flame pe tema SURSE IN COMUTATIE--SURSE LINIARE. :smt006 :yawinkle:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines