Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAEWOO 21Q1T


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

In postarile de dinainte am specificat ca am schimbat  CI-ul de doua ori  si facea acelasi lucru acum am scos rezistenta paralela cu bobina si este de270 ohmi am lasat circuitul fara ea si a pocnit CI-ul sa ars si rezistenta de pe bara de 45v. Maine voi cumpara un nou integrat sil voi monta sa vad cum face cu cel nou ca cele doua au fost din recuperari dar faceau amandoua la fel. nu am schema dar rezistenta din bara de 45v este de 2 ,2 ohmi /2w ca nu mai pot vedea culorile ma puteti ajuta?

 

Editat de neagu
Link spre comentariu

Circuitul n-avea voie sa se arda cand ai scos acea rezistenta paralel cu deflexia. El lucreaza pe  o sarcina mult mai mica...13ohmi cea a deflexiei...si nu se arde. O mica neatentie pe acolo..ceva s-a intamplat. De obicei acea rezistenta se monta sus pe deflexie... nu pe cablaj...sigur n-ai umblat la alta rezistenta?

E ceva ce iti scapa tie acolo...dar acel defect nu-i nici din condensatori uscati si nici din integrat. Este o neliniaritate provenita din deflexie....poate chiar deflexia cu probleme. Este destul de greu de gasit necazul... dar nu imposibil. 

Le;

Ai ars ambele integrate? Ai zis ca ai probat doua si faceau la fel? 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Acum am descarcat si eu schema.

Intr-adevar rezistenta este 270ohmi paralel cu C304 de 100nF/100v. Baleiajul vertical este unul simplu, chior,... electrolitici de filtraj ai in pinul 3 si pinul 6...banuiesc ca i-ai schimbat pe amandoi....22uf/160v si 470uf/25v. Rezistenta R420 este de 2,2 ohmi/1w.

Poti incerca si cu un integrat nou....dar ce sanse sunt ca ambele integrate care le-ai avut sa manifeste acelasi defect?

 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumesc din suflet celor ce au avut placerea si rabdarea de a ma ajuta cu sfaturi in remedierea acestui defect. Si acum sa va spun cum sa rezolvat cu toate ca pare bizar, am cumparat  CI nou lam pus si defectul a persistat dar cand am luat integratul am stat de vorba si cu domnul din atelierul de reparatii unde era si magazinul de piese si iam povestit defectul. Omul mia spus ca si traful de linii poate fi suspect, azi am luat traf nou si lam montat asa ca dungile de sus din imagine au disparut dimensiunea a fost reglata asa cum ati spus dvs in acest topic. Inca odata respect domniilor voastre.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări