Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare TV Hyundai


Guest Shadow600
 Share

Recommended Posts

Guest Shadow600

Va salut!

Incep cu o precizare: NU sunt electronist!

Si acum problema cu care ma confrunt si la care sper sa gasesc o rezolvare (pe cont propriu):

Se da un TV Hyundai stravechi. Dupa cateva simptome dubioase, am decis sa-l desfac si sa urmaresc sursa zgomotelor. L-am pornit stand adiba pe placa. Intr-un final a pocnit ceva. Am cautat si am descoperit "victimele": doua rezistoare impuscate si un condensator explodat la propriu. Le-am scos si am purces in cautarea unora noi. Misiune imposibila, piesele nu se gasesc (mai putin condensatorul, dar si acolo au existat mai multe pareri, fiind total "desfigurat", ca atare neexistand nicio informatie...capacitate, tensiune, ci, eventual dimensiunea sa, de cca 5/5 mm).

Poate cineva cu rabdare si bunavointa ma ajuta cu un sfat, o indrumare catre piese echivalente.

Mi s-a spus ca acele rezistoare nu mai exista pe piata, iar condensatorul este greu de identificat. Am cautat schema placii - nu am gasit-o (tv Hyundai model: HFF21FU01).

Incercand si eu marea cu deş'tu, atasez foto cu piesele respective si cu locul lor de baştină, insemnat cu o sageata (presupun ca este in sursa).

Mutumec anticipat!

P.S. Ca informatie offtopic: doi electronisti s-au uitat si au plecat cu ridicari de umeri, pareri de rau si aprox. 100 lei ptr deranj... TV-ul sta la tara, unde sunt variatii de tensiune, asadar nu vreau sa aloc buget ptr. LCD-uri, plasme sau alte noutati & stabilizatoare de V, fiind folosit ocazional.

sursa (450 x 600).jpg

1 mare (450 x 600).jpg

2 mare (450 x 600).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cu siguranta sa dus si acel mos-fet,o schema ar fi o solutie pentru identificarea acelui cond,tot ce stiu este faptul ca lucreaza la tensiunea de 1-2kv.

rezistente la acea valoare se gasesc fara numar,nu trebuie sa aiba neaparat acea forma,acei doi zisi electronisti cu siguranta habar nu au de electronica.

Link to comment
Share on other sites

Guest Shadow600

Multumesc pentru raspunsurile prompte!

Despre competenta celor doi electronisti, la care am apelat, nu vreau sa-mi dau cu parerea. Eu banuiesc ca si-au facut analiza raportului timp/bani si au ales sa se multumeasca cu bacsisul pe "vizionare".

In alta ordine de idei, ca un rezumat: trebuie sa caut un condensator de 220 - 470 pF si 1 - 2 kv (m-ar ajuta sa stiu care ar fi mai potrivit, eventual o marja de valori mai ingusta) si doua rezistente. Din primele cautari, observ ca cea 3WR25J este ceva mai greu de gasit. O pot inlocui cu alta cu alti parametri (nu e nevoie sa repet ca NU sunt electronist, nu? :) )?

Cat despre schema, da, din pacate nu am gasit pentru modelul de fata.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines