Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
liuro

Lampa cu senzor de miscare.

Recommended Posts

Buna seara,

 

Am montat intr-un solar cu arcade metalice doua lampi cu senzori de miscare pentru exterior. Solarul se afla la o distanta de 15m de calea ferata si cand trece cate un tren se aprind lampile. Aceste lampi au functionat normal la aceeasi distanta fata de calea ferata in afara solarului. Se gasesc si senzori care sa functioneze in asfel de locatii?

Link to comment
Share on other sites

Așa cum sunt montate acum, senzorii sunt îndreptați spre calea ferată ? Fiindcă ei pot ,,vedea,, radiația infraroșie chiar și prin folie, probabil de aceea și sunt declanșați de trenuri.Încercați să schimbați poziția senzorilor.

Link to comment
Share on other sites

Niciun obiect static nu poate influența senzorii, poate doar dacă reflectă radiația infraroșie spre senzori. Puțin probabil aș zice. Să nu fie cumva influențați senzorii indirect, de către arcul electric al pantografelor locomotivelor, care radiază într-un spectru larg de frecvențe....

Link to comment
Share on other sites

Aceste lampi au fost montate la o distanta de 3 metri fata de solar cu senzorii indreptati in aceeasi directie si nu au fost probleme. Este clar ca exista o reflexie. Ar fi alta varianta de inlocuire a senzorilor actuali cu alt tip de senzori?

Link to comment
Share on other sites

Nu, toate lămpile de acest gen au același tip de senzori, probabil folia se comportă ca o uriașă lentilă și reflectă radiația infraroșie spre senzori.Numai printr-o poziționare optimă se poate rezolva. Eventual, încercați să limitați și unghiul vizual al senzorului, prin montarea în fața lui a unui ,,parasolar,, de forma unui trunchi de piramidă, astfel ca să nu poată vedea decât într-un unghi relativ mic și să nu poată fi preturbat de reflexii laterale.Dacă senzorii supraveghează doar două căi de acces, puteți chiar să-i montați chiar deasupra intrărilor supravegheate, fiind orientați astfel încât să aibă vizibilitatea maximă în jos și nu lateral. Țineți cont că ei detectează practic mișcarea unui corp cald, deci sensibilitatea lor maximă e pe axa orizontală a lentilei frontale.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines