Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
bogdan69

proiect ambitios cu 813

Recommended Posts

Am luat de la TraianB niste tuburi RF (813) care merg si in audio foarte bine. Ma apuc sa fac un SE cu ele. Defapt am facut trafurile de iesire cu ajutorul lui DjDog, am primit azi soclurile si cuplele de la anozi din Franta de la http://www.audiotriodes.com Plec in concediu intr-o saptamana si nu stiu cat dureaza la Petra un traf. Sa nu il comand si sa vina cand sunt plecat.

Nu stiu cum va suna dar va arata spectaculos. Tubul e cat o doza de bere de 500ml, cu anod de grafit, filament la10V 5A si tensiune anodica pana la 2500V. In anod voi avea cam 900V si cred ca scot cu el in clasa A cam 35W curati. Pe masurace inaintez cu proiectul bag comentarii( asta daca nu dau de dracu cu cei aproape 1000V.

 

 

PS: Francezii care vand tuburi sunt super tari. Banii au intrat marti si azi(joi) soclurile erau la mine in usa.

Link to comment
Share on other sites

Am impresia ca echivalentul rusesc e GK71, deci poti sa studiezi si schemele cu lampa asta.P.S. Am avut acum 10 ani o pereche si neexistind net + calculator ca sa gasesc documentatie despre ele, le-am dat. :banghead:

Link to comment
Share on other sites

Poti sa-l alimentezi la anodica mai mare (este oricum preferabil pentru acest tip de tub), chiar si 1500V poate fi considerata ca fiind o tensiune anodica "lejera" pentru 813, insa ar putea fi nevoie de o usoara redimensionare a transformatorului :-( 813 s-a fabricat de diverse firme, in versiuni cu anod metalic (de tabla) si versiuni cu anod de grafit. Acestea din urma sunt extrem de robuste si de tolerante in ceea ce priveste puterea anodica disipata. Exista un echivalent rusesc, se numeste GU13; GK71 este altceva, desi este asemanator.Succes!

Link to comment
Share on other sites

Iata ca dupa un an, in sfarsit e timpul sa ma apuc de acest monstru. Azi am primit un toroidal pe care trebuie sa-l modific pentru tensiunile necesare. Miezul poate sa tina 1000W. Mai trebuie sa iau de la mojnost 6N8S si dau drumul la treaba.

Totodata imi trebuie si asta http://www.audiophonics.fr/selecteur-vo ... th=344_393

avand in vedere ca transportul e 25 euro intreb aici. Mai vrea cineva sa ia ceva de la acest magazin? Eu am mai luat de la ei acelasi atenuator si sunt foarte multumit de el.Ma gandesc ca daca tot comand ceva ,iesim cu transportul mai ieftin.Doritorii se pot inscrie aici. Ma ocup eu de comanda si distributie.

Link to comment
Share on other sites

Atentie! Datele sunt doar pentru configuratie trioda. Pentru ultraliniar trebuie priza mediana la 40% in primar. Eu vreau sa-l fac doar in trioda.Cu ocazia asta vreau sa laud trafurile facute de Dog. Nu se abat deloc de la cerinte. Ies foarte exact, pe masuratelea! :) Daca nu ma ucide lenea ,azi bag curent in filamente sa vad ce zice. Am cam 12,5V AC din traf si sa vad cum se comporta cu o rez de 1 ohm inseriata, sa vad daca imi cade suficient sa am 10 V pe filament fara sa ia foc. Rez e cam cat o p--a bleaga de mare.(50W) Scuzati comparatia dar e cea mai sugestiva.

Link to comment
Share on other sites

va multumesc mult!!! :)si eu in configuratie trioda o sa fac ampliful!!daca dau datele exact cum este in pdf, bobinatorul intelege cum sa faca? nu trebuie mai detaliat??? adica prima insfasurarea de exemplu este S1, peste ea, vine P1 etc???am vrut si eu sa imi faca Dj_Dog trafurile, dar sint foarte grele, si costa foarte scump transportul..... :(

Link to comment
Share on other sites

E absolut suficient. cum se vede si pe desen se bobineaza intercalat P1;S1;P2;S2;P3;S3 si ultima vine P4. Unde P e primar si S e secundar. Eu am cerut cu capetele afara si le leg eu apoi conform desenului. Primarele inseriate si secundarele in paralel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines