Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Kostas1

Radio rusesc Olimpik-402 - pot sa il repar?

Recommended Posts

Buna ziua!

 

Am cumparat din targ aparatul sus-mentionat. Desi intrebarea pare mai ciudata, ma intreb cum il pot repara fara scule foarte specializate - osciloscop si bucla de radiatii. Aparatul este defect, cand il pornesc, difuzorul are un fasait - am dedus ca AAF-ul functioneaza. Pe partea de RF, fostul proprietar a cam umblat prin el astfel: trimerul C14 (6-29 pF) este absent, fiind scos de pe placa, iar in bobina L-3 se vede ca s-a umblat, ceara este aruncata afara de la ''reglajul'' cu surubelnita. De asemenea, C21 de 47 nF este spart. Alte piese nu sunt absente de pe placa (am inca un aparat de acest tip si le-am comparat). Aparatul nu prinde nimic, nici macar paraziti, la rotirea condensatorului variabil. Am de unde sa fac rost de un condensator trimer ca sa-l inlocuiesc, precum si de cel de 47 nF, insa dificultatea mea se leaga de 2 reglaje pe care trebuie sa le fac. Este posibil sa fac aceste reglaje fara osciloscop sau bucla de radiatii? Desigur, mai exista varianta si mai complicata, in care dupa inlocuire si reglaje sa nu mearga si sa fie altceva.

Multumesc anticipat!

post-188860-0-43676500-1519206839_thumb.jpg

Edited by Kostas1
Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pentru promptitudine. Acum am inteles mai bine. Posibil sa fie integratul, am vazut mai bine schema, trimerul lipsa si bobina sunt de la cele 2 subgame de unde scurte, fiind in legatura directa cu comutatorul kB1-kB2. Trebuia macar sa se auda pe unde medii, ca nu avea treaba cu cele 2 piese. O sa masor pinii integratului si va tin la curent.

Link to comment
Share on other sites

Va salut,

 

Daca va e de folos, K174XA2 pare sa fie echivalent cu TCA440. Puteti folosi foaia de catalog a lui TCA440 ptr nivele de tensiune pe pini si chiar inlocui, in caz ca originalul e defect. Desi, cred ca TCA440 e scos demult din fabricatie.

 

Spor la depanat!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines